2024.06.19, Szerda
Hópárduckifutót és látogatóközpontot épít a Nyíregyházi Állatparkban a Ke-Víz
wikipedia

Hópárduckifutót és látogatóközpontot épít a Nyíregyházi Állatparkban a Ke-Víz

mti, kozbeszerzes.hu

2017.09.19. 09:27 - Szabó Ákos

Az állatkert új beléptetőrendszert, fókamedencés látogatóközpontot és hópárduckifutót kap egy 372 millió forintos beruházásban.

Hirdetés

A helyi illetőségű Ke-Víz 21 Zrt. egy 372 millió forintos fejlesztésben alakítja ki a nyíregyházi állatkert új főbejáratát és az ahhoz kapcsolódó látogatócentrumot, amelyen sokkal gyorsabban bejöhetnek majd az érdeklődők – derül ki a projekt sajtótájékoztatójából. A projektet szinte teljes egszében vissza nem térítendő támogatásból finanszírozzák. Új főbejáratot építenek, pultokat, pénztárakat, kerékpártárolókat alakítanak ki. Emellett fejlesztik az informatikai rendszert, a dolgozói parkolókat és új igazgatási, adminisztrációs és gépészeti helyiségeket is kialakítanak.

A látogatóközpontnál házi múzeummal és állatbemutatóval is várják majd az érdeklődőket: egy már meglevő fókamedencét építenek be. Emellett egy hópárduckifutót is építenek, melben a védett és veszélyeztetett állatok eredeti életkörülményeit teremtik meg. A beruházás várhatóan 2018 tavaszára fejeződik be, a munkálatok alatt az állatkertet továbbra is nyugodtan látogathatja a nagyközönség, a fejlesztést 2016 óta tervezik.

Ökocentrum és konferenciaterem is épül

A Pangea látványterve (lokal.hu)

A Nyíregyházi Állatparkban több fejlesztés is zajlik, a múlt héten kezdték el a Pangea Ökocentrum és Szálloda építkezésén a munkálatokat, ezt a projektet is a Ke-Víz kivitelezi. A 2600 négyzetméter alapterületű 38 szobás hotel az állatkert mellett épül fel, a szállodában oktató- és konferenciaközpontot hoznak létre több száz férőhelyes rendezvényteremmel.

Ke-Víz 21 Zrt.Mi épül?Nyíregyházaállatkert

Hírlevél

Hirdetés