2024.06.17, Hétfő

A Mapei Kft. tudásmegosztás programja keretében a világhálón keresztül történő képzést indít, és tudásbázist hoz létre. A kezdeményezés célja, hogy minél könnyebben elérhetővé tegyen versenyképes szakmai és vállalkozási ismereteket az építőipari szakemberek számára.

A cég közleménye kiemeli, a webinárium egyik nagy előnye, hogy bárhonnan elérhető, ugyanakkor hasonlóan lehet kérdéseket feltenni az előadóhoz, mint egy hagyományos előadáson. Az előadások rögzítésre kerülnek és a tervek szerint egy tudásbázisban válnak hozzáférhetővé. Az indulást tavaszra tervezik, jelenleg is folyik az előadók felkészítése.

„Így sokkal több szakemberhez tudunk eljutni, többeknek tudunk segíteni, olyanoknak is, akinek nem voltak elérhető közelségben a képzéseink’ - mondta Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője. „Az első évben mintegy ezer szakembert szeretnénk a webináriumokkal elérni. A hagyományos fórumokkal együtt így összesen hétezer fő képzését tervezzük idén”

A Mapei Kft. eddig is működő tudásmegosztó programjának keretében évente hatezer főt, szakembereket, kereskedőket, diákokat képez. A szakmai ismeretek mellett versenyképesség növelő vállalkozási, vezetési és értékesítési ismeretek is átadásra kerülnek.

A Mapei Kft. az építőipari segédanyaggyártás,- és forgalmazás egyik legjelentősebb piaci szereplője Magyarországon az osztrák Mapei S.p.A. leányvállalataként. Belföldi forgalma 2015-ben 9,35 milliárd, 2013-ban 6,13 milliárd forint volt, így forgalom tekintetében két év alatt több mint 50% növekedést értek el. A cég 7 800 m2 összterületű gyárat és raktárt üzemeltet Sóskúton. A gyár éves szinten több mint 46.000 tonna terméket állít elő. Hidegburkolati ragasztóanyagokat, aljzatkiegyenlítőket, ragasztóhabarcsokat és esztricheket gyártanak, amivel nem csak a hazai piac igényét szolgálják ki, hanem bérgyártással is foglalkoznak és a környező országokba is szállítanak.

A Mapei Kft. 146 főt foglalkoztat, valamint kiemelt és folyamatos szerepet vállal a szakemberképzésben: 2010-ben ezt a szerepvállalásukat Gazdasági Miniszteri Kitüntetéssel ismerték el. 2015-ben 5400 főt képeztek, főként kivitelezőket, kereskedőket és tervezőket. 2006-ban először, majd 2015-ben másodszor is elnyerte a Legjobb Munkahely címet. A cím elnyerésében szerepet játszott a munkavállalók elkötelezettsége mellett, a vonzó munkáltatói arculat, a hiteles és felkészült vezetőség, a teljesítményorientált vállalati kultúra és a fenntarthatóság szempontjai. Az évente kiosztásra kerülő Mesterek Mestere díjat, 2015. év elején alapította meg a vállalat, hogy - a piacon egyedüli úttörőként - elismerje a magas színvonalú építőipari szakemberek munkáját, ezáltal segítve az építőipar kultúrájának fejlődését Magyarországon. A díjra minden évben pályázhatnak aktív burkoló és kőműves szakemberek.

Az 1937-ben Milanóban alapított Mapei mára a világ legnagyobb gyártó cége az építőipari ragasztók, fugázók és szigetelőanyagok terén. A Mapei csoport a világ 5 kontinensén 31 országban tevékenykedik, 71 leányvállalatból és 66 gyártóegységből áll. Éves árbevételének 5%-át fordítja kutatás-fejlesztésre, és munkatársainak 12%-a tevékenykedik kutató központjaiban. A befektetésekre előirányzott költségvetés 70%-át fordítják olyan környezettudatos termékek fejlesztésére, amelyek a fenntartható környezetet szolgálják és megfelelnek a LEED követelményeknek.

(magyarepitok.hu)

Mapei Kft.Iparági hírekszakemberképzés