2024.04.13, Szombat

Átadták szerdán a Baját Tataházával összekötő utat és a mellette haladó kerékpárutat, amelyek 9,8 milliárd forintos beruházással készültek el.

    Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára az átadáson elmondta: a felújított és megerősített 26,5 kilométer hosszú útszakasz része annak a beruházásnak, amely keretében megújul a Baját Szegeddel összekötő 55-ös út. Az 55. számú útnak nagy szerepe van abban, hogy Baja és térsége gazdasági lehetőségei javuljanak - emelte ki a politikus, aki Baja és térsége országgyűlési képviselője is.


    Az államtitkár hozzátette: az út az M6-os autópálya felé is fontos közlekedési folyosó.     A befektetők térségbe vonzása, új munkahelyek teremtése érdekében kiemelten fontos az infrastruktúra fejlesztése - mutatott rá.     Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója a beruházásról elmondta: az út megerősítése és szélesítése, valamint a 22,6 kilométer hosszú kerékpárút építése folytatódik.     Tájékoztatása szerint hamarosan átadják a Szegedet Bajával összekötő, mintegy száz kilométer hosszú szakasz nagyobb részét, és a hiányzó rész is elkészül az Európai Unió 2020-ig tartó költségvetési ciklusában.     A kommunikációs igazgató leszögezte: az 55-ös út mellett futó kerékpárút fejlesztése szintén folytatódik, elkészülte után, a Dunát a Tiszával fogja összekötni.     A 9,8 milliárd forintos beruházás az Európai Unió 85 százalékos, a nemzeti költségvetés 15 százalékos finanszírozásával valósult meg. 

Galéria

ÚtépítésBaja