2024.06.17, Hétfő
Példátlan lakásépítésbe kezd a Cordia Budapesten

Példátlan lakásépítésbe kezd a Cordia Budapesten

magyarepitestechnika.hu

2016.04.27. 19:09 - Hegedűs Gergely

A főváros nyolc pontján közel 1500 lakást épít az ingatlanfejlesztő. Köztük olyan okos otthonokat, melyekben távolról szabályozható a világítás, a fűtés és a bejárat védelme. Zuglóban termálvizet vezetnek az ingatlanokba.

Hirdetés

A magyarepitestechnika.hu azt írja, a Cordia Magyarország ingatlanfejlesztő Budapest nyolc különböző pontján kezdi meg az összesen közel 1500 újépítésű lakás kialakítását. A projekteket szerdán sajtótájékoztatón jelentették be, a cég megfogalmazása szerint a rendszerváltás óta alig akadt olyan volumenű ingatlanfejlesztés.

A beruházásokban épülő ingatlanok döntő többsége okos otthonként is funkcionál. Ennek köszönhetően például egy okostelefonnal a városból bárhonnan vezérelhetővé válnak a lakás okos eszközei. Gombnyomással ellenőrizhetjük a fűtést, a légkondicionálót vagy akár azt, hogy bezártuk-e az otthonunkat megfelelően.

Háromféle csomag lesz elérhető a Cordia ügyfelei számára, melyek különböző lefedettséget jelentenek. Az alapcsomagba a világítás és a bejárati ajtó nyitás-zárás lehetősége, míg a prémium csomagban már gyakorlatilag a lakás összes internetre köthető eszközének vezérelhetősége beletartozik: mérhetjük a világítást, a fűtést, az elektromos aljzatokat, és a bejárat védelemét is megoldhatjuk távolról.

 

A kereslet háromszorosa a kínálatnak

Az utóbbi hat hónapban, a Cordia saját felmérései szerint az új lakások iránt érdeklődők száma 70%-kal volt magasabb, mint egy évvel korábban, a két évvel ezelőtti értéknek pedig pont a háromszorosa volt. Többek között erre reagált a cég a stratégiájával.

A keresletet az is jelzi, hogy az elmúlt 4 éves időszakban egyszer sem adtak át 2000-nél több újépítésű lakást egy éven belül a fővárosban. 2015-ben már megközelítőleg 3500 újépítésű lakást értékesítettek Budapesten, de ez el is nyelte a kínálatot, hiszen az év végére eddig soha nem látott mélypontra süllyedt az újlakás-kínálat.

A sajtótájékoztatón Földi Tibor, a cég vezérérigazgatója arról is beszámolt, hogy a belső kerületekben van, (V., VI, VII., VIII, IX., kerület) ahol több mint háromszoros a kereslet a kínálatnál. A Cordia által most bejelentett fejlesztések elsősorban azokba a kerületekbe koncentrálnak, ahol komoly keresleti vákuum alakult ki az elmúlt időszakban.

 

Zuglóban, a Rózsadomb lábánál és a XIII. kerületben is beindul az építkezés

Ahogy a cég azt korábban is jelezte, a VIII. kerületben a Corvin Projekt részeként a Corvin Átrium I. ütemében több mint 260 lakás épül. A Cordia a Corvin Sétányon már tíz éve végez 22 hektáron komplex területfejlesztést, ennek során több mint 1500 új lakást épített, valamennyit el is adta.

A XIV. kerületben, a Thermal Zugló II. beruházás különlegességét az adja, hogy az itt épülő 190 lakás mindegyikében termálvíz lesz bevezetve. Ráadásul a telekkel átellenben a strandfürdőt átalakítják, itt fedett uszoda is épül.

A Rózsadomb lábánál, a II. kerületi Kapás utcánál épülő 102 lakást tartalmazó Kapás21 projekt érdekessége, hogy ezen a területen évek óta nem volt újlakás-fejlesztés, így hatalmas érdeklődésre számít a Cordia.

A XIII. kerületben két fejlesztést is elindít a Cordia, ahol 410 új lakást kínál majd a vásárlóknak.

A belső kerületekben az Andrássy úthoz közel eső Rózsa 55, míg a VII. kerületben a Grandio névre keresztelt, a Budapesti "Soho-ban" található épület kínál magas minőségű lakásokat minden érdeklődő számára.

Iparági híreklakásépítésúj építésű ingatlanokingatlanfejlesztésCordia

Hírlevél

Hirdetés