2024.05.19, Vasárnap

Nemzetközi viszonylatban is rangos elismerésben - BREEAM In Use - Very Good minősítésben - részesült a debreceni székhelyű Hun-Office Kft. Vezér utcai Irodaháza.

Vidéki nagyvárosok között elsőként ez az irodaház szerzett BREEAM In Use - Meglévő ingatlanok kategóriában ún. „Épület szintű” (Asset Certification) és ún. „Üzemeltetés szintű” (Building Management Certification) „Nagyon jó” (Very Good) minősítést. A debreceni Innovációs és Tudásparkban 2009-ben épült Irodakomplexumot az építtető-tulajdonos Hun-Office Kft. az akkori legmodernebb technológiai és környezetvédelmi szempontok figyelembe vételével építtette - hiszen már ekkor is a legfontosabb szempontok között szerepelt a környezettudatosság.

Zöld irodaháznak épült

Az épület tervezése és kivitelezése során nagy figyelmet fordítottak arra, hogy a beépítésre kerülő anyagok és berendezések mindegyike maximálisan feleljen meg az ún. „zöld irodaház” koncepciónak. Az átadás óta eltelt években pedig rendszeres és folyamatos karbantartásokkal és az azóta született legújabb technológiai újítások implementálásával bizonyították, hogy az energiatakarékosság, a környezettudatosság és fenntarthatóság hármasa egy ilyen nagy épületben is elérhető.

Az IT a ház bérlője

Az Irodakomplexumot az átadást követő első naptól kezdve az IT Services Hungary Kft. bérli. Ők olyan vállalati kultúrát hoztak magukkal, amely predesztinálta, hogy az épület üzemeltetése is kizárólag a környezet- és energiatudatosság jegyében történhet. Ennek az igénynek maximálisan meg tudott és tud felelni az épület teljes körű üzemeltetését Facility Management rendszerben ellátó UNISZOL Létesítménygazdálkodási Zrt.

További lehetőségeket is tartogat

A BREEAM International Europe rendszernek való In Use - Very Good szintű megfelelés piaci értékét igen magasra emeli az a tény, hogy a nemzetközi standardok alapján jelenleg nagyon jónak minősített irodakomplexum további potenciált, elérhető fejlesztési lehetőséget is tartogat még. Az ingatlan bérbevevők egyre jelentősebb hányada rendkívül fontos szempontként értékeli a bérbevétel során az ún. „zöld irodaház” koncepciót, amit objektív mércével, deklarált módon a BREEAM minősítéssel igazolni lehetséges.

Forrás: civishir.hu

Galéria

Ajánljuk még