2024.04.19, Péntek

Öt nap alatt több mint 55 ezer látogatót fogadtak a fővárosi Hungexpo területén, ezzel a 35. alakalommal rendezett Construma minden eddigi rekordot megdöntött – derült ki a szervezők közleményéből. A régió legjelentősebb építőipari és otthonteremtési kiállításán több mint 19 ezer négyzetméteren 15 ország 584 kiállítójával találkozhattak a látogatók szerdától vasárnapig.

A növekvő érdeklődést az is jelzi, hogy a szerdától péntekig tartó szakmai napokra a tavalyinál hatezerrel többen jöttek el, a cégek között pedig 124 új kiállító jelent meg.

A közleményből kiderül, a Construmán ezúttal az innovatív építőanyagok, építési termékek és megoldások álltak a középpontban. Ugyanakkor a kiállítás kiemelt témája volt az új lakásfinanszírozási rendszer, az ezt bemutató standot óriási érdeklődés övezte.

A kiállításcsokor egyik legnépszerűbb témaköre a megújuló energia, így a negyedik alkalommal megrendezett RENEO ismét önálló csarnokban kapott helyet. A kiállítást kísérő szakmai rendezvényeknél is kiemelt téma volt az energiahatékonyság és a megújuló energiák. A szakmai események közül kiemelkedett az „Innovációk az építészeti gondolkodásban és gyakorlatban” című nemzetközi konferencia, a „Településeink energiahatékonysági lehetőségei” és „A geotermikus energia felhasználás kérdései” című szakmai fórum, a „Green City – Zöld infrastruktúra konferencia”, valamint az „Országos Ingatlankonferencia”.

(magyarepitok.hu)

Iparági hírekConstrumakiállítás