2024.05.23, Csütörtök

A 926 millió forintból újult meg az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet (ORFI). A tavaly decemberben indult munkák során az ORFI három budai épületét modernizálták uniós forrásból a KEOP keretében.

A százéves, 8 szintes, 256 ágyas, gyógymedencékkel ellátott Esplanade-épületben megújult a homlokzat- és tetőszigetelés, valamint korszerűsítették a fűtést, a világítást és a szellőztetést.

A 137 ágyas Lukács-udvar két műemléki védettségű épületében a nyílászárókat a cserélték le, továbbá megújították a fűtést és a világítást, és homlokzati, illetve tető hőszigetelést végeztek.

Az energetikai fejlesztést mindkét épületben az Inter Remiz Plusz végezte el. A Lukács épületegyüttesben a tetőszerkezet javítására is sor került, amit a Spinakker Kft. kivitelezett.

A beruházás nyomán összességében évente mintegy 37,5 millió forint energiaköltség-megtakarítás várható, ez több mint 40 százalékos költségcsökkentést jelent majd az intézménynek.

Poór Gyula, az ORFI főizgatója a keddi átadó ünnepségen elmondta, a kórház műemléki épületeinek további rendbehozatala a céljuk. A Lukács-épületegyüttes Duna-part felőli oldala vár még felújításra. Emellett szeretnék a gyermekreumatológiai ellátást is javítani, és a kórtermek zsúfoltságán enyhíteni, komfortfokozatán emelni, mindehhez új épületre lenne szükség.

(mti, kozbeszerzes.hu)

kórházfejlesztésAktuálisközintézmények