2024.06.18, Kedd

A Magyar Közlönyben megjelent döntés a Heves megyei város területén kialakítandó üzemcsarnokra és az ahhoz kapcsolódó építményekre, infrastrukturális fejlesztésekre vonatkozik. Az emelő- és anyagmozgató gépeket gyártó cég projektjéhez (beruházás megvalósítása, használatbavétele és üzemeltetésének beindítása) kapcsolódó hatósági eljárások mostantól kiemelt jelentőséggel bírnak.

A német MIAS 1992-ben alapított magyarországi vegyesvállalata, a MIAS Hungary Kft. a jelenlegi mintegy 5400 négyzetméteres gyöngyösi csarnokában közel 130 dolgozóval végez gépgyártási, illetve szerelési tevékenységet. Utolsó éves nettó árbevétele 2,06 milliárd forint volt.

A müncheni székhelyű MIAS csoport raktár- és szállítástechnikai gépgyártó vállalat, kötöttpályás magasraktári felrakógépeket állít elő, öt országban tevékenykedik. A MIAS-t 2015-ben felvásárolta a Jungheinrich logisztikai cég tovább bővítve termékkínálatát az automata raktári megoldások területén. A MIAS csoport a felvásárlás után a termékeit továbbra is önállóan, a saját márkaneve alatt forgalmazza.

(magyarepitok.hu)

Mi épül?Gyöngyösüzemépítés