2024.03.28, Csütörtök
Elkezdte a földutak felszámolását a HE-DO Gyöngyösön
Fotók: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

Elkezdte a földutak felszámolását a HE-DO Gyöngyösön

gyongyos.hu, kozbeszerzes.hu

2019.08.07. 15:37 - Gyöngyösi Klaudia

A projekt részeként az útfelújítás mellett a délkeleti városrész csapadékvíz-elvezetési rendszerei, valamint a zsellérközös területek rehabilitációja is folytatódik.

Hirdetés

Elkezdődött a Harmadosztály elnevezésű városrész öt utcájának felújítása – derül ki a gyongyos.hu cikkéből. A beruházás az önkormányzat 300 millió forintos fejlesztési csomagjának részeként 32 millió forintból a HE-DO Kft., az Invent-Bau Kft., a Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., az Andezit Mély és- Magasépítő Kft., valamint a Sándoraszfalt Útépítő Kft. konzorciumának kivitelezésében valósul meg.

Szilárd burkolattal látják el a Harmadosztály elnevezésű városrész öt utcáját összesen mintegy 3000 négyzetméteren.

A képre kattintva galéria nyílik!

A projektben szereplő utcák:

  • a Késmárki utca,
  • az Erdélyi tér déli ága,
  • a Lőcsei utca,
  • a Gyergyói utca,
  • valamint a Csíki utca, ahol leaszfaltozzák a korábban kavicsos földutakat.

 

Akadálytalan lesz a közlekedés

A település polgármestere Hiesz György így nyilatkozott: Ezen a városrészen eddig egyáltalán nem volt szilárd burkolatú út, esőben nyakig sárosan jártak gyerekek.

A polgármester egy hatodik utca esetleges felújítását is megemlítette: az Iglói utca nem szerepelt a felújításra szánt utcák között, így most azon dolgozunk, hogy ezt a fontos beközlekedő utat is aszfalttal tudjuk ellátni, azokban a kis utcákban pedig, amelyek most kimaradtak a beruházásból, zúzalékkal, mart aszfalttal próbáljuk enyhíteni a közlekedési nehézségeket - fogalmazott a városvezető.

A fejlesztési csomagban egyebek mellett a mátrafüredi Üdülősor utca felújítása, a délkeleti városrész csapadékvíz-elvezetési rendszerének, valamint a zsellérközös területek rehabilitációjának folytatása és a Dél-kálváriaparti lakótelep útépítése valósul meg várhatóan még idén.

Galéria

ÚtépítésHE-DOGyöngyösútfelújításépítőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés