2024.04.19, Péntek
Ez a beruházás kapcsolja be Szerencset a gyorsforgalmi hálózatba
Illusztráció - Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Ez a beruházás kapcsolja be Szerencset a gyorsforgalmi hálózatba

boon.hu

2019.12.20. 07:09 - Hegedűs Gergely

Magyarország északkeleti szegletében komoly előrelépést hozhat a 37-es főút újabb négysávosodó szakasza.

Hirdetés

Jövőre elkezdik és 2023-ra befejezik a 37-es főút négysávúsítását Gesztely és Szerencs között - adta hírül a boon.hu. A főút első szakasza Miskolc és Gesztely között már korábban négysávosodott.

A beruházás részleteiről a lap a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-nél tájékozódott.

A NIF adatai szerint a négysávosítás egy 18,9 kilométeres szakaszt érint, melyen a 11,5 tonnás burkolatmegerősítés is megtörténik.


A Hegyalja kerékpárútja is csatlakozik a 37-eshez

A szakaszon egységesen körforgalmú csomópontok létesülnek, ebből a kezdő csomópont turbó körforgalom, míg a további három egysávos körforgalom (Újharangod–Taktaharkány, Bekecs–Taktaharkány, 37-es út Bekecs és a Béke út keresztezéseiben) lesz. A beruházás során összesen hat meglévő vízfolyás feletti híd cseréjére is sor kerül.

Egy pluszelemet is tartalmaz a beruházás, a tarcali elágazásnál, már Szerencsen jóval túl épül ki egy körforgalom. A biztonságosabb közlekedés mellett ezt az elemet az is indokolja, hogy ide csatlakozik majd be az egész Hegyalját behálózó kerékpárút egyik szakasza.

A 37-es út az országhatárig húzódva Sátoraljaújhelyig vezeti a forgalmat, Tokaj után a Bodrog mentén haladva. A távlati tervek szerint teljes szakaszán, egészen a határig négysávosítják majd.

Útépítésútfelújítás37-es főútSzerencsNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)

Hírlevél

Hirdetés