2024.03.19, Kedd
Elkészült az M1-es autópálya szárligeti csomópontja
Illusztráció (Bernát Benjámin/magyarepitok.hu)

Elkészült az M1-es autópálya szárligeti csomópontja

MTI

2020.06.05. 14:00 - Almási Krisztina

A fejlesztésnek köszönhetően enyhülnek a gyakori dugók az autópálya Tatabánya és Bicske közti szakaszán.

Hirdetés

Átadták az M1-es autópálya szárligeti csomópontját, amely a Duna Aszfalt Kft. és a Reaszfalt Kft. kivitelezésében és a Magyar Közút Zrt. beruházásában készült el mintegy 2,6 milliárd forintból. Az autópályával való közvetlen kapcsolat megteremtésével egyedülálló fejlesztési lehetőséget kapott a Bicskei Ipari Park, mely 70 hektáron várja a betelepülni szándékozó vállalkozásokat.

Az új csomóponttal egy olyan közlekedési csomópont jött létre, amely egyrészt szolgálja Szárliget és Tatabánya Budapest felőli oldalának közlekedését, másrészt innen indul majd a Tatai-medence déli elkerülő útja, mely a Tatabánya-Tata-Oroszlány-Komárom térség fejlődésének adhat új lendületet.

Az M1-es autópályán az idei év végéig összesen 71 kilométeres szakaszt állítanak helyre Budapest és Tatabánya között, mindkét irányban.

 

Az autópálya szárligeti szakaszán készült el az új csomópont


Az autópályamatricák érvényessége nem változik

A szárligeti autópályalejáró megnyitásával nem változik meg a Fejér, és Komárom-Esztergom megyei autópályamatricák érvényességének határa. A Komárom-Esztergom megyei matricával rendelkező autósok a bicskei csomópontig, a Fejér megyei matricát használók továbbra is Tatabánya-Óvárosig vehetik igénybe az M1-est.

Tavaly közel 160 útszakasz újult meg összesen 500 kilométeren a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásai keretében, ezek a projektek 566 milliárd forintból valósultak meg.

ÚtépítésDuna Aszfalt Zrt.Reaszfalt Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.Magyar Közút Nonprofit Zrt.M1-es autópályaTatabányaSzárligetcsomópontBicske

Hírlevél

Hirdetés