2024.04.18, Csütörtök
A STRABAG a Budapest Airport legkiemelkedőbb kivitelezője

A STRABAG a Budapest Airport legkiemelkedőbb kivitelezője

magyarepitok.hu

2023.03.10. 10:00 - Bíró Beáta

A cég jelenleg a Cargo Apron bővítését végzi a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, egy különleges géplánccal.

Hirdetés

A Budapest Airport nagyszabású éves gálaestjén a legkiemelkedőbb repülőtéri kivitelező partner elismerését hozhatták haza a STRABAG Magyarország kollégái – számol be közösségi oldalán az építőipari vállalat.

A Budapest Airport egyebek mellett a legkiemelkedőbb kereskedelmi, légitársasági, környezetvédelmi, cargo és média partnereinek járó elismeréseket osztotta ki március 2-án. Célja, hogy a repülőtér köszönetet mondjon a parterekkel közösen elért sikerekért és azért, hogy munkájukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Kelet-Európa legjobb légikikötője maradjon.

 

Forrás: facebook.com/strabaghungary

 

A STRABAG 2022 nyarán nyerte el a Cargo Apron (teherszállító repülőgépek rakodóterülete) bővítését, a Budapest Ariport megbízásából. A projekt kivitelezése a megnövekedett árumennyiség és a nagyobb kapacitású gépek kiszolgálása miatt vált szükségessé.

A projekt megvalósítása során közel 33 ezer négyzetméter bazaltbeton burkolat épül meg, a víztelenítést szolgáló közművekkel és egy TOC tározóval. Egy új transzformátor állomást és egy új térvilágítási rendszert is telepít a kivitelező STRABAG Zrt. A vállalás részét képezi az ún. Canopy megépítése, amely egy acélszerkezetes beálló lesz a high-loadereknek.

A projekten egy különleges képességű és kapacitású betonozó géplánc dolgozik, amely képes 3-6 méter szélességben, egy rétegben maximum 45 cm vastagságú betonpálya építésére. A szerkezet automata magasság- és irányvezérléssel rendelkezik. A szintén automata 3D vezérléssel felszerelt utókezelő finisher végzi a betonfelület érdesítését.  

A jelenleg kivitelezés alatt álló BUD Cargo Apron Extension munkálatait az alábbi videón mutatja be a STRABAG:

 

 

Iparági hírekStrabagBudapest AirportLiszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérdíjátadók

Hírlevél

Hirdetés