2024.03.19, Kedd
Gyorsforgalmi útszakasszal gazdagodott a Balaton térsége
Fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Gyorsforgalmi útszakasszal gazdagodott a Balaton térsége

magyarepitok.hu

2020.10.22. 16:12 - Gyöngyösi Klaudia

Az M76-os keleti szakaszának projektje a Strabag kivitelezésében, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában és az UVATERV Út- és Vasúttervező Zrt. tervezésében valósult meg.

Hirdetés

Átadták az M76-os autóút Balatonszentgyörgy - M7 autópálya közötti szakaszát. A vonal közel 6 kilométer hosszan 2x2 sávban valósult meg – derült ki a helyszíni ünnepélyes átadón.

A beruházás közel 22 milliárd ft-ból a Strabag kivitelezésében, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában és az UVATERV Út- és Vasúttervező Zrt. tervezésében valósult meg.

A projektben létrejött továbbá:

  • egy körforgalmú csomópont az M7-es autópálya Holládi csomópontjánál, gyalogos és kerékpáros átvezetéssel,
  • egy fel-és lehajtó ág a Téglagyári csomópontnál,
  • valamint megvalósult a Balatonszentgyörgyi csomópont és a 7501 jelű út kereszteződésének megújítása is a 76-os számú főút hoz történő csatlakozással.

 


1,5 kilométer hosszan egy kerékpárút korrekciót is elvégeztek

Mindezek mellett egy felüljárót is kialakítottak a szakemberek a 7501. jelű út, a Máv Budapest-Nagykanizsa és Balatonszentgyörgy-Tapolca-Ukk vasútvonalak, a 76-os számú főút és a kerékpárút korrekciója felett.

Továbbá két vadátjáró mellett egy aluljárót is kiépítettek a 75101. jelű út korrekciója alatt, illetve 1,5 kilométer hosszan kerékpárút korrekció is megvalósult.

Az átadott szakaszon a tervezett sebesség 110 km/h.

 

Ahogy azt már korábban megírtuk, a 76-os számú főút Alsónemesapáti Kertészház Vendéglő–Zalaegerszeg Cserlapi csomópont közötti szakasz másfél kilométeren 2020 szeptember 24-én adták át. Jelenleg pedig kivitelezés alatt áll az M76-os Fenékpuszta (Keszthely)–Balatonszentgyörgy–M7 autópálya közötti része.

A közel 3 kilométeres szakasz átadása 2022 első negyedévében várható.

 

Galéria

ÚtépítésStrabagNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)M76-osM7-es autópályaBalatonszentgyörgyútépítés

Hírlevél

Hirdetés