2024.04.19, Péntek
Szinte teljesen elkészült Debrecen új ötágú turbókörforgalma
dehir.hu

Szinte teljesen elkészült Debrecen új ötágú turbókörforgalma

dehir.hu, magyarepitok.hu

2020.11.22. 08:45 - Szabó Ákos

A Zemplénkő munkájával a 47-es úton épülő csomópont nemcsak a városban lakók életét könnyíti meg, hanem a Déli Ipari Parkhoz is könnyebb elérést biztosít.

Hirdetés

A projekt elindulásakor tartott júniusi sajtótájékoztatón kapcsán már beszámoltunk Debrecen új, turbó körforgalmáról, melyet a 47-es főút hosszúpályi leágazásánál, a megyeszékhely déli részén épít a Zemplénkő Kft. A projekt, melyet az önkormányzat megbízásából a Magyar Közút Nzrt. rendelt meg, mintegy 1,1 milliárd forint értékű – ebből 536 millió forint TOP-forrásból érkezett.

 

dehir.hu

 

Kétszer két sáv vezeti majd a forgalmat

A csomópont nagy forgalmára tekintettel született meg az a döntés, hogy turbókörforgalom épül a helyszínen: a két sávos, ötágú közlekedési központ még a jelenlegi forgalomnál magasabb igényt is ki tudja majd szolgálni majd a jövőben. Mivel a Déli Ipari Park is a vonzáskörzetében van, ez a gazdasági szempontból is jelentősen fejlődő Debrecenben jó eséllyel meg is fog történni.

Nemrég a dehir.hu közölt képes és videós beszámolót a munka előre haladásáról. Kiderült: a Zemplénkő már többek között felhelyezte a kopóréteget; kiépítette a gömbsüvegsort, ami fizikai elválasztást biztosít a 2x2 sávos út forgalmához, illetve a közlekedési táblák is a helyükre kerültek jelentős részben. Most

  • a burkolati jelek felfestése,
  • a közvilágítás felszerelése,
  • a szalagkorlátok kialakítása,
  • valamint a zöld terület kezelése van még hátra.

A munkákat ütemterv szerint haladnak: ahogy korábban megírtuk, a tervezett határidő szerint december 23-ig adják át a csomópontot és a dehir.hu információi szerint is birtokba vehetik az autósok még karácsony előtt.

 

 

ÚtépítésMagyar Közút Nonprofit Zrt.Zemplénkő Kft.Debrecenútépítéskörforgalom

Hírlevél

Hirdetés