2024.03.29, Péntek
Hídépítkezéssel halad a veszprémi elkerülő projektje - fotók
magyarepitok.hu/Nagy Mihály

Hídépítkezéssel halad a veszprémi elkerülő projektje - fotók

magyarepitok.hu/NIF

2020.12.08. 08:11 - Szabó Ákos

A STRABAG mintegy 7,5 kilométernyi 2x2 sávos utat ad át.

Hirdetés

Tizennégy hídelem kerül a helyére szombat és kedd között a veszprémi elkerülő balatonalmádi csomópontjában, ahol a STRABAG Építő Kft. munkatársai dolgoznak egy összesen 25,84 milliárd forintos projektben. A Nemzeti Infrasturktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában, amely áprilisban rajtolt el, nagyot lép előre az Észak-Balaton közlekedése.

 

A megyeszékhely balatoni vakációzók és városiak által is használt déli elkerülője 7,5 kilométeren újul meg, illetve bővül 2x2 sávosra. A fejlesztés a Veszprémtől keletre fekvő litéri leágazás és a balatonfüredi csomópont közötti pályán zajlik:

 

Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

 

  • ebből a 8-as főút Veszprémet elkerülő szakasza a litéri csomópont és a budapesti csomópont között jelenleg is négysávos.
  • A budapesti csomópont és a balatonalmádi leágazás között viszont csak háromsávos az elkerülő.
  • Az almádi és a füredi elágazás közötti 1 km-en újra négysávos,
  • ám azután az elkerülő nyugati végét jelentő csatári csomópontig közel 6 kilométeren keresztül már csak kétsávos.

 

 

Az elhasználódott pálya felújításán és szélesítésén kívül a 8-as főút általános fejlesztésére is sor kerül még. Ennek során többek között elkészül 3 híd (különszíntű csomópont), a Budapesti útnál, az Almádi útnál, illetve a Füredi útnál.

 

 

Ezek közül a balatonalmádi csomópontnál zajlik fontos munkafolyamat a napokban, melynek során vasárnap fotósunk a helyszínen járva készített képeket a hídgerendák beemeléséről.

A beruházás során még összesen 6 szintbeli csomópontot is átadnak, illetve fejlesztik a 73-as és a 7217-es utak, valamint a Dornyai Béla utca és a Tirat-Carmel utca egyes szakaszait is.

 

Galéria

ÚtépítésStrabagNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Veszprémelkerülő útútépítés

Hírlevél

Hirdetés