2024.04.18, Csütörtök
Újabb útfelújítás fejeződött be a Közép-Tisza mentén
Illusztráció: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Újabb útfelújítás fejeződött be a Közép-Tisza mentén

magyarepitok.hu

2021.02.19. 12:01 - Kalácska-Nagy Nóra

A Strabag munkájával javul a 3216. jelű Fegyvernek-Tiszafüred összekötő út szolgáltatási színvonala.

Hirdetés

A közelmúltban adtunk hírt a 3216-os Fegyvernek-Tiszafüred összekötő út Tiszaroff külterületi szakaszának felújításáról. Most újabb szakasz készült el, hiszen befejeződött a 3216. jelű Fegyvernek-Tiszafüred összekötő út Tiszaderzs előtti és a település utáni szakasz felújítása - írja a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleménye.

A projekt során egy 1,523 kilométeres útszakasz vált biztonságosabbá a Strabag-csoport cégeiből álló STRABEL Konzorciumnak (Strabag Általános Építő Kft., STRABAG Építő Kft., valamint STRABAG Szolnoki Aszfalt Kft.) köszönhetően. A felújítás közel bruttó 260 millió forint hazai forrásból valósult meg.

A most érintett 1,523 kilométeres szakaszon elvégezték

  • a meglévő burkolat profilmarását követően a pályaszerkezet építést.
  • 1920 négyzetméter felületen a zúzottkő útalap és két réteg aszfalt ráépítést,
  • 1170 négyzetméter felületen az altalaj stabilizációt,
  • valamint a zúzottkő útalapot és 3 réteg aszfalt beépítést.

A szakemberek a felújított szakaszon – mart aszfalt felhasználásával – egy méter széles stabilizált padkát építettek. A közlekedésbiztonság javítása érdekében új burkolatjeleket festettek fel, valamint a KRESZ táblákat is kicserélték.

A beruházásnak köszönhetően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul a 3216. jelű Fegyvernek-Tiszafüred összekötő út szolgáltatási színvonala és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható.

2020-ban Jász-Nagykun-Szolnok megyében 5,3 milliárd forint beruházási értékű felújítási, javítási munka történt a megye 1330 kilométer hosszú úthálózatán. A 4-es főúton fekvő Fegyverneket és a 33-as főút által bekötött Tiszafüredet összekötő, a Tisza és a Tisza-tó mentén húzódó 3216-oson korábban átadták a 3,8 kilométer hosszúságú Tiszaroff belterületi, továbbá a 9,3 kilométer hosszon felújított tiszaburai szakaszt, valamint a Pusztataskony és Abádszalók 1,45 kilométer külterületi szakaszait is.

ÚtépítésStrabagSTRABEL KonzorciumMagyar Közút Nonprofit Zrt.útfelújításTiszafüredFegyvernekTiszaderzsTiszaroff

Hírlevél

Hirdetés