2024.03.29, Péntek
Újabb szakaszán kapott felújítást a Közép-Tisza mentén futó közút
illusztráció - Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Újabb szakaszán kapott felújítást a Közép-Tisza mentén futó közút

magyarepitok.hu

2021.02.03. 14:42 - Hegedűs Gergely

Tavaly Jász-Nagykun-Szolnok megyében 5,3 milliárd forint beruházási értékű fejlesztést végeztek.

Hirdetés

A Magyar Falu Program keretében befejeződött a 3216-os Fegyvernek-Tiszafüred összekötő út Tiszaroff külterületi szakaszának felújítása - írja a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleménye. A beruházásában egy 0,8 kilométeres útszakasz vált biztonságosabbá a Strabag-csoport cégeiből álló STRABEL Konzorciumnak (Strabag Általános Építő Kft., STRABAG Építő Kft., valamint STRABAG Szolnoki Aszfalt Kft.) köszönhetően.

A 4-es főúton fekvő Fegyvereket és a 33-as főút által bekötött Tiszafüredet összekötő, a Tisza és a Tisza-tó mentén húzódó 3216-oson 2019 októberében is átadtak két fejlesztést. Az egyik 9 kilométeres felújítást szintén a STRABEL kivitelezte Tiszabura térségében. 2019-ben ugyanakkor Tiszaroff 3,8 kilométeres belterületi szakaszát is felújították.


A burkolatjelek és a táblák is megújultak

Tavaly Jász-Nagykun-Szolnok megyében 5,3 milliárd forint beruházási értékű felújítási, javítási munka történt a megye 1330 kilométer hosszú úthálózatán.

A most átadott projekt 125 millió forint hazai forrásból valósult meg a 23+200-as és a 24+000-s kilométer szelvények között. A munkában a meglévő burkolat profilmarását végezték el, ezután a pályaszerkezetre 6,0 centiméter vastagságban új kötőréteg és 4,0 cm vastagságban új kopóréteg került beépítésre. A közlekedésbiztonság javítása érdekében többek közt új burkolatjeleket festettek fel, valamint a KRESZ táblákat is kicserélték.

ÚtépítésútfelújításStrabagMagyar Közút Nonprofit Zrt.FegyvernekTiszaroffTiszafüred3216-os útTiszabura

Hírlevél

Hirdetés