2024.03.19, Kedd
Az Ős-Dráva vidékén lehet tekerni egy újonnan elkészült kerékpárúton
Illusztráció: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Az Ős-Dráva vidékén lehet tekerni egy újonnan elkészült kerékpárúton

mti, magyarepitok.hu

2021.03.03. 07:49 - Szabó Ákos

Az EuroVelo vasfüggöny-vonalának és a magyar kerékpárút-hálózatnak is része lett a természetközeli szakasz.

Hirdetés

Mintegy százötvenmillió forint értékben, európai uniós forrásból épült kerékpárút az ormánsági Tésenfán és környékén – tájékoztatott a Baranya Megyei Önkormányzat hétfőn. Mint írták, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásával megvalósult beruházás célja, hogy Bőközt, azaz Tésenfát és térségét bekapcsolja a kerékpárturizmus vérkeringésébe. A projektben a pécsi P+R Útépítő Kft. dolgozott a közbeszerzési adatok szerint.

A közel két kilométernyi kerékpárút és a kijelölt kerékpársávok segítik a térséget felkereső kerékpárosokat alternatív útvonalak kiválasztásában, hogy bejárhassák a természeti és építészeti értékekben gazdag tájegységet, kisebb és nagyobb körtúrákat tudjanak tenni.  

 

Az európai és a magyar kerékpárút-hálózatnak is szerves része lesz

Az új útvonal, a nemzetközi EuroVelo13, és országos kerékpár-turisztikai hálózatok kiegészítő elemeként kapcsolódik az Ős-Dráva Kerékpárúthoz, amely

  • elektromos kerékpárkölcsönző,
  • -töltő,
  • és pihenő állomások rendszerét is tartalmazza.

A horvát határ közelében található Ormánság a Dunántúl és Baranya megye egyik gazdasági szempontból legjobban elmaradott térsége. A fejlesztés során a térség turizmusa lépett előre.

ÚtépítéskerékpárútP+R Útépítő Kft.építőipari cégekŐs-Dráva ProgramTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)

Hírlevél

Hirdetés