2022.11.29, Kedd
Dél-Ázsiában is magyar szakértelemre építenek: felüljárókat kivitelez a Betonútépítő
Illusztráció: pixabay.com

Dél-Ázsiában is magyar szakértelemre építenek: felüljárókat kivitelez a Betonútépítő

MTI

2022.01.12. 14:33 - Kalácska-Nagy Nóra

Az építkezéshez szükséges fémszerkezeteket már gyártják Nyíregyházán, idén márciusban pedig megkezdődik a kiszállításuk.

Hirdetés

Megkezdődik Srí Lankán a dél-ázsiai térség valaha volt legnagyobb magyar útépítési projektje, amelynek keretében a Betonútépítő Zrt. két nagy felüljárót épít meg a főváros közelében - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán, Colombóban.

Tájékoztatása szerint a húszmilliárd forintos fejlesztés keretében két nagy felüljárót épít meg Colombo közelében a Betonútépítő Zrt., ezzel is hozzájárulva a helyi autópálya-fejlesztési program sikeréhez. A beruházás a magyar Eximbank kötött segélyhitelével valósul meg.

A projekt előreláthatólag 2023 októberére fog lezárulni. Az építkezéshez szükséges fémszerkezeteket már gyártják Nyíregyházán, s idén márciusban megkezdődik a kiszállításuk, így májusban elindulhat a munkálatok látványos része - közölték.

 

Vízgazdálkodás terén is szerepet kapnak magyar cégek

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető arról számolt be, hogy a kormány mindig is kiemelt támogatást biztosított a nemzetközi piacokra kilépő és ott sikereket elérő magyar vállalatoknak.

"Most olyan sikertörténet indul el, amelynek keretében egy magyar építőipari vállalat a valaha volt legnagyobb magyar útépítési projektet valósítja meg a világnak ebben a térségében" - fogalmazott. Szijjártó Péter colombói látogatása során többek között a Srí Lanka-i kormányfővel, illetve a kereskedelmi, az oktatási, az útügyi és a külügyminiszterrel is találkozik.

Elmondta,

nem ez az egyetlen hasonló sikertörténet, ugyanis magyar cégek beruházásokat terveznek a vízgazdálkodás terén is, két víztisztító telep újjáépítését már befejezték, ezáltal ivóvízhez segítve kétmillió embert az országban

 - tette hozzá.

ÚtépítésBetonútépítő Zrt.EuroAszfalt Kft.útépítésfelüljáró

Hírlevél