2024.04.20, Szombat
Zöld megoldásokban élen járó építőipari cég bővítette kapacitását
Fotók: SB Dynamic

Zöld megoldásokban élen járó építőipari cég bővítette kapacitását

magyarepitok.hu

2022.12.14. 18:33 - Hegedűs Gergely

Hatékonyság, innováció, környezettudatosság és csökkenő költségek - ezek voltak a magyar vállalat fő szempontjai a sikeres pályázat során.

Hirdetés

Földmunka, hulladékkezelés és bányaművelés területén használt gépekre pályázott sikeresen a 16 éves építőipari múlttal bíró SB Dynamic Kft. A földmunkák és bontás mellett út- és vasútépítéssel is foglalkozó cég a GINOP keretében nyerte el a forrásokat, a projekt a vállalat Békés megyei telephelyén, Vésztőn valósult meg. A beruházásban egy napkollektort is telepítettek, korszerűsítve a melegvízellátást és a fűtést.

„Hatékonyság, innováció, környezettudatosság, csökkenő szervizköltségek; ezek voltak a fő szempontjaink a pályázat során” – idézte Broczkó Máté, ügyvezető igazgatót a lapunkhoz eljuttatott beszámolóban az SB Dynamic Kft.


Folyamatos fejlesztések biztosítják a magas szintű minőséget

Az ügyvezető a teljesítménynövelésen kívül fontos célként írta le azt is, hogy a vállalat gépkezelő munkavállalói jobb minőségű munkaeszközzel, jobb körülmények között tudják végezni a munkájukat.

„Ezen felül fontos szempont volt számunkra az ökológiai lábnyom csökkentése, ami többek közt a kisebb üzemanyagfogyasztású gépek által, valamint a zajszint csökkentésével valósul meg”

– tette hozzá.

Broczkó Máté hangsúlyozta, a vállalat innovatív technikai eszközei, valamint kivitelezési technológiái folyamatos fejlesztése által biztosítja a hatékonyságot és az állandó jó minőséget.

 

A városi földmunkákhoz beszerzett új gépek

A fent leírt stratégia keretében a most elnyert pályázati pénzt az alábbi munkagépekre fordította az SB Dynamic Kft.

  • Volvo L60: mindennapi városi földmunkákhoz rakodásra használják.
  • Komatsu Pw160: gumikerekes kotró, szintén városi munkáknál alkalmazzák. Ugyanakkor itt fontos szempont, hogy az eszköz mobilis, így akár napi szinten más helyen tudnak vele munkát végezni. A gépet a fedélzeti HydrauMind rendszer segíti minden műveletben, fokozott gépteljesítményt biztosítva, amely mindig tökéletesen illeszkedik a feladathoz.
  • Komatsu WB93R: a kombinált rakodógép elengedhetetlen elem egy komplex földmunkákkal foglalkozó cég számára. Megfelel az uniós kibocsátási követelményeknek, kiemelkedő motorteljesítménye és alacsonyabb üzemanyagfogyasztása van, a viszkózus motorventilátor tengelykapcsolónak köszönhetően pedig csökkentett zajkibocsátás jellemzi.
  • Komatsu PC58 minikotró.

 

Termelékenyebb és intelligensebb gépek a hulladékkezelésben is

A lapunkhoz eljuttatott beszámolóból az is kiderül,

a vállalat tevékenységi köréhez tartozik a veszélyes és nem veszélyes hulladékok teljes körű kezelése és kármentesítése: a felméréstől a begyűjtésen és szállításon át a végső hasznosításig.

„A hulladékgazdálkodás terén számos szigorú hazai és uniós irányelvnek megfelel a tevékenységünk, garantálva a hulladék hozzáértő és biztonságos kezelését” – áll a közleményben. Ezen tevékenységek fejlesztése érdekében a pályázat keretében a következő gépeket szerezték be:

  • 2 db Volvo L150H: a nagyméretű kanállal rendelkező homlokrakodó gépekkel a cég osztályozóit és törőgépeit szolgálják ki. Az új H-sorozatú L150 hatékonyabb, termelékenyebb és intelligensebb, mint a korábbi G-sorozat. Az eszköz 15 százalékkal nagyobb üzemanyag-hatékonyságot biztosít a második generációs OptiShift-nek és az új száraz P-Brake-nek köszönhetően. Az akár 10 százalékos termelékenységnövelés érdekében az L150H-t egy új sebességváltóval, új átalakítóval és új áttétellel is frissítették.
  • Komatsu PC240: lánctalpas kotrógép.


Saját újrahasznosító teleppel igyekeznek élenjárni a fenntartható megoldásokban

A közlemény végül az SB Dynamic tevékenységére is részletesen kitér, amely 16 éves szakmai tapasztalattal végez nagy tömegű gépi földmunkát, bont épületeket, fejleszt utakat, valamint vasút és villamos pályákat. A társaság 2007-től foglalkozik útépítéssel, 2013-tól pedig vasútépítéssel is bővítette tevékenységi körét, miközben a gépparkja is folyamatosan fejlődött. „Vállalunk bányászati munkákat, és billenőplatós tehergépjármű flottánkkal nagy tömegű anyagmozgatást, épületbontást, ömlesztett árufuvarozást és hulladékkezelést is” – olvasható a közleményben.

A vállalat külön hangsúlyt fektet a fenntartható, zöld megoldásokra, ennek egyik elemeként 2017-ben megnyitotta első újrahasznosító telepét. „A járműveink többsége EURO 6-os besorolású motorral szerelt, rendelkezünk hibrid gépekkel is.”

Kiemelik, a cég élenjár a hulladékgazdálkodás területén, a különféle szükséges engedélyekkel is rendelkezik. „Környezettudatos cégként speciális egyedi mobil osztályozógépeinkkel és daráló gépekkel törekszünk az anyagok újrahasznosítására.”

Galéria

Iparági hírekSB Dynamic Kft.földmunkaGINOPVésztőmunkagépvasútfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés