2024.04.23, Kedd
Egyetlen nap alatt három útfejlesztést adott át Heves megyében a közútkezelő
Illusztráció - Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Egyetlen nap alatt három útfejlesztést adott át Heves megyében a közútkezelő

magyarepitok.hu

2022.07.15. 18:33 - Hegedűs Gergely

A Hort és Csány közötti összekötő út több mint 50 év után kapott fejlesztést, ugyanakkor Tarnaméra és Boldog térsége is előrébb lépett.

Hirdetés

Három projektátadó eseményt tartott meg egy nap alatt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Heves megyében a Magyar Falu Program keretében – értesült a magyarepitok.hu a közútkezelőtől. Július 13-án a 3202-es Hort-Csány összekötő út, a 3205-ös Jászárokszállás-Tarnaméra út, valamint a 31121-es boldogi bekötőút egy-egy megújult szakaszának tartották meg a projektzáró rendezvényét. A kivitelezést mindhárom esetben Magyar Közút végezte el saját gépláncaival.


Az árkok is megtisztultak, a KRESZ-táblák és a burkolati jelek is megújultak

A 3202-es jelű Hort-Csány összekötő út mintegy 6 kilométeres hosszan köti össze a két települést. A közútkezelő adatai szerint itt a legutolsó fejlesztés 1971-ben történt: így 6 méter szélességű burkolat felülete elöregedett, a külterületi szakaszon az árkok több helyen feliszapolódtak.

Ezen az úton a 1+800-es és a 2+210-es km-szelvények között újult meg az út. A mintegy 410 m hosszú szakaszon bruttó 29 millió forint értékben dolgoztak. A beruházás során gondoskodtunk az új kiegyenlítő réteg és kopóréteg terítéséről, valamint a KRESZ táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról. Mindezek mellett árok tisztítás, áteresz tisztítás, aszfaltozás előtt padkanyesés, illetve az új kopó réteg megépítését követően új padka és útburkolati jel készült el.


Tarnaörsön három buszmegálló is megújult

A 3205-ös Jászárokszállás-Tarnaméra összekötő út hasonló gondokkal küzdött, itt a legutolsó beavatkozás 1979-ben történt. A 3205-ösön a 9+990-es és a 12+449-es km szelvények között összesen mintegy 2500 m hosszban két ütemben bruttó 145 millió forintos értéken valósult meg.

Az új kiegyenlítő réteg és kopóréteg terítése, valamint a KRESZ táblák igény szerinti cseréje és pótlása itt is megtörtént, akárcsak az árok tisztítás, áteresz tisztítás, padkanyesés, továbbá új padka és útburkolati jel készült el. A kivitelezés részét képezte Tarnaörs belterületén három buszmegálló teljes körű felújítása.


A Tarnaörs és Visznek közötti út felújítását is tervezik

Szintén megújult a 31121-es boldogi bekötőút 3+205-ös és a 6+797-es km szelvények között. Az összesen mintegy 2,9 km-es útfejlesztés több szakaszban bruttó 135 millió forintból valósult meg. A megyehatár és a Boldog közötti szakaszon kiegyenlítő réteg és kopóréteg beépítésével, Boldog belterületén szakaszosan kopóréteg beépítésével valósult meg a felújítás. Az utoljára 1983-ban fejlesztett úton árok tisztítás, áteresztisztítás, aszfaltozás előtt padkanyesés, illetve az új kopó réteg megépítését követően új padka és útburkolati jel készült el.

Az érintett szakaszokhoz kötődve a Magyar Falu Program keretein belül előkészítés alatt áll a 3205-ös út összekötőút hiányzó, Visznek és Tarnaörs közötti szakasza. Ezen program jelenleg még támogatási szerződéssel nem rendelkezik – derült ki a Magyar Közút összegzéséből.

ÚtépítésMagyar Közút Nonprofit Zrt.útfelújításMagyar falu programHortCsányTarnaméraJászárokszállásBoldogVisznekTarnaörs

Hírlevél

Hirdetés