2024.04.25, Csütörtök
Az ország délkeleti sarkában újult meg egy fontos összekötő út
Illusztráció: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

Az ország délkeleti sarkában újult meg egy fontos összekötő út

magyarepitok.hu, utinform.hu

2022.09.05. 08:00 - Gyöngyösi Klaudia

A kivitelezést a Duna Aszfalt Zrt. és a Hódút Kft. konzorciuma végezte el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként.

Hirdetés

Nő a forgalombiztonság a 4919-es jelű Furta-Gyula összekötő úton – derül ki a Magyar Közút közleményéből. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el.

A program keretében Békés megyében a 4219-es jelű út Furta-Gyula összekötő út 2,59 kilométeres szakasza teljeskörűen megújult. A kivitelezést a Duna Aszfalt Zrt. és a Hódút Kft. konzorciuma végezte el mintegy nettó 350 millió forint értékben.

A beruházás a „Közlekedésfejlesztés Békés megyében II.” elnevezésű projekt egyik eleme, mely projektet a társaság 1,640 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósított meg.

 

Megerősített aszfalton közlekedhetnek az autósok

A beruházás a gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés című felhívás keretében jöhetett létre.

A Furta-Gyula összekötő út 60+720 és 63+315 kilométerszelvények között a kivitelezők az aszfalt megerősítéssel, valamint a leromlott állapotú pályaszerkezet részek lokális kicserélésével újították meg a szakaszt. Megújult továbbá a már meglévő két buszöböl-pár, illetve az érintett területen új, tartós burkolatjeleket festettek fel és kicserélték a jelzőtáblákat is.

A Terület-és Településfejlesztési Operatív program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Békés megyében mintegy 34 kilométernyi út felújítása valósult meg európai uniós forrásból. A programról bővebb információ www.kozut.hu oldalon található.

ÚtépítésMagyar Közút Nonprofit Zrt.Duna Aszfalt Zrt.Hódút Kft.útfelújításTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)FurtaGyula

Hírlevél

Hirdetés