2024.04.16, Kedd
Nő a forgalombiztonság a megújult Mezőtúr-Szarvas összekötő úton
Illusztráció - Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

Nő a forgalombiztonság a megújult Mezőtúr-Szarvas összekötő úton

magyarepitok.hu

2022.11.20. 08:00 - Gyöngyösi Klaudia

A projekt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában a TOP projekt részeként valósulhatott meg.

Hirdetés

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) részeként 1,7 kilométeren újult meg a 4631-es jelű Mezőtúr – Szarvas összekötő út – derül ki a vállalat közleményéből. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei projekt a gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés című felhívás keretében valósult meg. A beruházást a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező közel 374 millió forintból valósította meg.

A Mezőtúr-Szarvas összekötő út 5+550 és 7+304 kilométerszelvények közötti szakaszán a kivitelező gondoskodott a meglévő burkolat profilmarásáról, a szükséges talajkezelésről, majd új georács és stabilizációs réteg beépítéséről.

Ezt követően a teljes felületen új aszfalt kötőréteg, kopóréteg és stabilizált padka épült, valamint sor került a KRESZ táblák cseréjére és tartós burkolati jelek festésére is, továbbá a szikkasztóárkok tisztítása is megvalósult.

A TOP program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Jász-Nagykun-Szolnok megyében mintegy 41 kilométernyi út felújítása valósult meg európai uniós forrásból. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a TOP keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A programról bővebb információt ide kattintva oldalon olvashatnak.

ÚtépítésMagyar Közút Nonprofit Zrt.Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)Jász-Nagykun-Szolnok megyeösszekötő útútépítés

Hírlevél

Hirdetés