2024.04.25, Csütörtök
Új híd épül a fővárosban egy pasaréti kisutcában
Fotó: BKK - az Ördögárok feletti híd a 2. kerületi Egres utcában

Új híd épül a fővárosban egy pasaréti kisutcában

mti

2023.04.17. 14:08 - Hegedűs Gergely

A régi, háromnyílású, mindössze 16 tonna teherbírású és járdával nem rendelkező hidat a pillérekkel és az alapokkal együtt elbontják.

Hirdetés

Új híd épül a II. kerületi Napraforgó utcánál az Ördög-árok felett, keddtől a jelenlegi átkelőt lezárják - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn az MTI-vel.    

A korábbi közbeszerzési adatok szerint ez a projekt egy tágabb fejlesztési csomag része, amelyben a KORRÓZIÓ-2001 Kft. által lecserélendő Napraforgó utcai híd mellett az alábbi műtárgyakon végzett munkák is megvalósulnak:

  • a II. kerületben a Tompa Mihály utca - Ördög-árok feletti közúti híd átépítése (15 m2) szintén a KORRÓZIÓ-2001 Kft. kivitelezésében,
  • a XI. kerületben a Kőérpataki (Kőérberki) dűlő – Keserű ér feletti közúti híd bontása, áteresz meghosszabbítása (13 m2) az Egomax Kft. munkájával,
  • a XIV. kerületben a Gvadányi utca 69. (NAV) - Rákos-patak feletti gyalogos híd (41 m2) átépítése (új híd építését követően a régi híd bontása) a Colas Út Zrt. kivitelezésében.


Az új hídon gyalogos átjáró is lesz

A mostani közlemény szerint az új közúti híd építése a Napraforgó köznél mintegy négy és fél hónapon át tart majd. Keddtől a jelenlegi hidat lezárják, a Napraforgó utcát a Battai lépcsőnél található hídon át lehet majd megközelíteni.   

A régi, háromnyílású, mindössze 16 tonna teherbírású és járdával nem rendelkező hidat a pillérekkel és az alapokkal együtt elbontják. A két új hídfő megépítését követően 11 tartógerendát helyeznek az új támaszokra, majd helyszíni betonozással elkészítik a vasbeton pályalemezt, amelyen egy 3,8 méter széles kocsipályát, és az egyik oldalon pedig egy 1,5 méter széles gyalogos járdát alakítanak ki.

Mint olvasható, az új hídnak nem lesz pillére a mederben, hanem egy nagyobb, mintegy 8 méter nyílású híd épül. A 80 tonna teherbírású, 9,31 méter hosszú vasbeton híd korlátja a környék Bauhaus stílusú házaihoz igazodik majd.   

A beruházást a fővárosi önkormányzat finanszírozásával a Budapest Közút Zrt. valósítja meg.

ÚtépítéshídépítésPasarétColasEgomax Kft.

Hírlevél

Hirdetés