2024.04.20, Szombat
Nagysebességű oválpálya építésével fejleszthetik tovább a ZALAZone-t

Nagysebességű oválpálya építésével fejleszthetik tovább a ZALAZone-t

magyarepitok.hu

2023.05.02. 11:00 - Hegedűs Gergely

A keretmegállapodás adatai szerint a nagysebességű oválpálya 4,5 kilométeres, új nyomvonalon épített útként jöhet létre a Duna Aszfalt kivitelezésében.

Hirdetés

Többek közt egy nagysebességű oválpálya építésével folytatódhat a ZalaZONE Járműipari Tesztpálya fejlesztése a TED tanúsága szerint. Az Autóipari Próbapálya Zala Kft. egy 15,95 milliárd forintos keretmegállapodást kötött a Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Zrt.-vel. a zalaegerszegi járműipari tesztpályán szükséges építési munkák kivitelezésére.

A közbeszerzési adatokból kiderül, hogy az ajánlatkérő többek közt az alábbi beruházási elemeket (vagy azok részeit, a finanszírozási lehetőségek függvényében) kívánja megvalósítani:

  • nagysebességű oválpálya építése,
  • offroad pályaelemek építése,
  • nagysebességű kezelhetőségi pálya biztonsági rendszereinek továbbfejlesztése,
  • egyéb belső utak.


Gyorsító- és lassító sávokkal, parkolóöböllel építik meg

A keretmegállapodás alapján az ajánlatkérő eljárásokat folytat le az egyes egyedi szerződések megkötése céljából. Az egyes kivitelezési munkák konkrét műszaki tartalma az egyedi szerződésekben kerül meghatározásra.

A további adatok szerint a nagysebességű oválpálya 4,5 kilométeres, új nyomvonalon épített, egyirányú négysávos útként jön létre, gyorsító- és lassító sávokkal, parkolóöböllel, legalább egy új csomópont építésével.

ÚtépítésZalaZONEDuna Aszfalt Zrt.innovációzalai tesztpálya

Hírlevél

Hirdetés