2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Így épül az M4-es újabb szakasza - galéria

Így épül az M4-es újabb szakasza - galéria

magyarepitok.hu

2023.07.18. 18:30 - Kolinek Nóra

A Duna Aszfalt által kivitelezett projektben a tervek szerint még idén elkészülnek a teljes szakaszon a főpályás és a keresztező magastöltések.

Hirdetés

Nemrégiben számoltunk be arról, hogy 2023 júniusában tartották meg az M4-es gyorsforgalmi út Törökszentmiklós és Kisújszállás között épülő szakaszának projektindító sajtóeseményét. Az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházását a Duna Aszfalt Projekt Zrt. valósítja meg.

A 34,29 kilométer hosszúságú út 17,5 kilométeren új nyomvonalon épül ki Törökszentmiklós és Kisújszállás között, míg 8,1 kilométeren Törökszentmiklós elkerülőnél és 8,7 kilométeren, a Kisújszállás elkerülőnél a meglévő kétsávos szakasz bővítése történik meg.

Nicoara Miklós, a Duna Aszfalt főépítésvezetője lapunknak elmondta: „a tényleges kivitelezés előkészítési munkafázisai, bozótirtás, fakitermelés, lőszermentesítési munkák, régészeti feltárások helyreállítási munkái, szállítóutak kialakítása 2023 februárjában kezdődtek.

Márciustól a fenti munkarészek folytatódtak, ill. elkezdődtek és folyamatosan zajlanak a humuszolási és földműépítési munkák, a hídépítési műtárgyak próbacölöp készítése, a konszolidáció gyorsítására vertikális szalagdrén építése, az elektromos közművek, ivó- és szennyvízvezetékek kiváltási munkái, továbbá megkezdődött a csapadékvíz elvezető rendszer építése.”

2023-ban a tervek szerint elkészül:

  • a Törökszentmiklós elkerülő szakaszon útalap szintig a két új építésű forgalmi sáv;
  • a teljes szakaszon a főpályás és a keresztező magastöltések;
  • a műtárgyak közbenső támaszainak cölöpözése;
  • a nyomvonalat keresztező átereszek kiépítése;
  • a vasúti keresztezések felsővezeték átépítési munkái és
  • az elektromos, gáz, ivó- és szennyvízvezetékek kiváltása.

Galéria

ÚtépítésDuna Aszfalt Zrt.M4-esTörökszentmiklósKisújszállásÉpítési és Közlekedési Minisztérium

Hírlevél

Hirdetés