2024.04.14, Vasárnap
Másfél hónappal a határidő előtt adják át a felújított Lánchidat
Fotók: BKK

Másfél hónappal a határidő előtt adják át a felújított Lánchidat

magyarepitok.hu, BKK

2023.07.31. 16:03 - Szabó Ákos

Az A-Híd munkájával elkészült a város első hídjának újjáépítése és restaurálása.

Hirdetés

Eredményesen zárult a Lánchíd műszaki átadás-átvételi eljárása, ezzel véget ér a dunai átkelő felújítása. A kivitelező A-Híd Zrt. munkatársai a napokban befejezik az utolsó simításokat, kisebb javításokat, a felvonulási területen álló konténerváros bontását, majd a terület helyreállítását követően elbontják az azt határoló palánkkerítést - írja közlemményében a beruházó Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A végleges forgalombahelyezési eljárás is eredményes volt, így a korszerűsítés mintegy másfél hónappal az eredetileg tervezett időpont előtt befejeződik. A gyalogosok már augusztus 4-én, péntek déltől átkelhetnek a felújított Lánchíd két oldalán végigfutó járdákon, és birtokba vehetik a hídfőkben lévő átépített, a korábbinál biztonságosabb gyalogos-, illetve gyalogos-kerékpáros aluljárókat is - teszik hozzá.

Az augusztus 4-i átadóról lapunk is a helyszínről fog tájékoztatni, mint ahogy részletésen végigkísértük a nagyszabású beruházás teljes folyamatát is.

 

 

A terveknél gyorsabban befejeződik a hídfelújítás

A járdákat 2021. március 17-én zárta le a kivitelező A-Híd Zrt., hogy elvégezze a felújításhoz szükséges előkészítőmunkákat, vizsgálatokat és felméréseket. A hidat és környezetét csak 2021. június 16-án zárták le teljesen.

A híd megújult útpályáján tavaly december 16. óta közlekedhetnek a közösségi közlekedés autóbuszaival, taxival, motorral, kerékpárral, rollerrel, valamint a megkülönböztető jelzést használó járművekkel utazók. A BKK jelzése szerint a felújítás befejezése után is marad a jelenlegi forgalmi rend az útpályán.

A kivitelezés idén főként a hídfőkre és a járdákra összpontosult. Az elmúlt hónapokban folyamatosan kerültek helyükre a gyalogoskorlátok, a konzolok, a mellvédek, illetve befejeződtek az örökségvédelmi munkák és a díszvilágítás kiépítése is.

A A-Híd gyors ütemben haladt a munkákkal, ennek köszönhetően a felújított Lánchíd műszaki átadás-átvétele és végleges forgalombahelyezési eljárása kevesebb mint két évvel a híd teljes lezárása után – és az eredeti szerződésben vállalt 2023. augusztus 3. előtt másfél hónappal –, már június 15-én elkezdődhetett.

ÚtépítésA-Híd Zrt.BKKLánchídhídfelújításhídépítés

Hírlevél

Hirdetés