2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Az Őrség szívében futó út újul meg
Illusztráció: Erdei Mihály/magyarepitok.hu

Az Őrség szívében futó út újul meg

magyarepitok.hu, vaol.hu

2023.08.07. 17:16 - Szabó Ákos

A Magyar Közút négy útszakasz felújításáról számolt be a nyugati határvégen.

Hirdetés

Két úton négy útszakaszt modernizálnak a cég saját kivitelezésében a Magyar Közút NZrt. hálózatában Vas vármegyében - derül ki az állami közútkezelő a vaol.hu-nak adott tájékoztatásából. Mint írják, egyrészt

  • a Magyar Falu Program támogatásával szakaszosan újítják fel a 7455-ös jelű Őriszentpétert és Máriaújfalut összekötő utat (három szakaszon, összesen mintegy 2,8 kilométeren),
  • illetve Sorokpolány és a 86-os főút között, a 8704-es jelű úton is ugyanebben a programban történik mintegy 1 kilométeren burkolatcsere.

A természeti és néprajzi, illetve kulináris szempontból is kiemelkedő Őrség (mely javarészt a szlovén határ mellett található, bár részben átnyúlik rajta) fontos útja a 7455-ös. Mint az augusztus 3-i dátumozású tájékoztató írja, ez a pálya három részben újul meg.

 

 

Az első ezek közül Őriszentpéter belterületén fut: a 7453-as jelű út csatlakozásától 780 méter hosszon újul meg a burkolat Szalafő felé. A következő érintett szakasz a Siskaszeri-patak környezetében 585 méter hosszon fut, végül pedig Szalafő Papszer felőli végétől Farkasfa felé 1410 méter hosszú szakaszon történik még felújítás. Összesen tehát mintegy 2,8 kilométernyi utat modernizálnak.

A kivitelezés során két rétegű, teljes szélességű burkolatmegerősítés történik, ezzel összesen mintegy 3.500 tonna melegaszfaltot építenek be, a munkavégzés az időjárástól függően mintegy egy hónapig fog tartani.

 

Egy bekötőút is új burkolatot kap

 

 

A Szombathely és Körmend között a 86-os főútba Sorokpolányt bekapcsoló 8704-es jelű úton pedig melegaszfaltos teljes szélességű burkolatmegerősítést kap egy 1000 méter hosszú útszakasz. A két rétegű bedolgozás során összesen mintegy 1.600 tonna aszfaltkeveréket építenek be. Az elmúlt időszakban a kiegyenlítő réteg beépítése történt, az aszfaltozási munkák várhatóan a mai nappal befejeződnek, de utómunkákra még a következő szűk 10 napban számítani kell.

ÚtépítésMagyar Közút Nonprofit Zrt.ŐrségŐriszentpéterMáriaújfaluSorokpolányútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés