2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Létfontosságú határközeli út újult meg Békés vármegyében

Létfontosságú határközeli út újult meg Békés vármegyében

mti, magyarepitok.hu

2023.10.13. 13:59 - Bíró Beáta

A Sarkad-országhatár összekötő út 2,2 kilométeres szakasza nemcsak a mezőgazdasági termények szállítása miatt jelentős, hanem Méhkerék zsáktelepülés lakói számára is kiemelkedő.

Hirdetés

Újabb fontos útszakasz újult meg Békés vármegyében. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. idén hat helyen, összesen 14 kilométeren végez rekonstrukciós munkákat a térségben. A kivitelezéseket, amelyek nagyrészt befejeződtek, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) úgynevezett maradványforrásaiból bruttó 2,566 milliárd forintból valósulnak meg.  

Ezek közül most 4252-es jelű Sarkad-országhatár összekötő út 2,2 kilométeres szakasza újult meg bruttó 499 millió forintból.  


Ezért jelentős a beruházás

A munkálatok során a kivitelező Duna Aszfalt Út- és Mélyépítő Zrt. szakemberei a burkolatot felmarták, a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezetet cserélték. Ezt követően kiegyenlítő réteg, majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épült. Kicserélték a KRESZ-táblákat és új, tartós burkolati jeleket festettek fel.  

A fejlesztés kezdetekor Méhkerék polgármestere létkérdésnek nevezte a 4252-es út felújítását. Mint mondta, a településről csak ezen az úton lehet Gyulát vagy Békéscsabát elérni, a sok ezer tonnányi mezőgazdasági termény csak ezen keresztül tudja elhagyni Magyarország legnagyobb román többségű települését. 

A beruházással összességében javult az út szolgáltatási színvonala, nőtt a forgalombiztonság.

ÚtépítésSarkadGyulaDuna Aszfalt Zrt.Magyar Közút Nonprofit Zrt.Méhkerék

Hírlevél

Hirdetés