2024.10.05, Szombat
Megújult Kazincbarcika több fontos közterülete
Illusztráció: HE-DO

Megújult Kazincbarcika több fontos közterülete

Forrás: he-do.hu

2024.07.07. 09:00 - Szabó Ákos

A HE-DO több mint 20 ezer négyzetméteren dolgozott a borsodi városban.

Hirdetés

A városi infrastruktúra jelentős fejlesztése készült el Kazincbarcikán. Újkazinc városrész tereinek felújításánál 13.440 m², a Tóth Árpád úton 3.530 m², a Paál László út-Derkovits tér területén pedig mintegy 3.978 m² terület kapott új aszfaltburkolatot a HE-DO kivitelezésében – derül ki a magyar cég honlapján közzétett beszámolóból.

 

Gyorsabb, kényelmesebb és biztonságosabb lett a közlekedés

Mint írják, többek között azért volt szükség a fejlesztésre, mert a meglévő burkolatokon több helyen jelentős süllyedések és kátyúk keletkeztek, melyek nehezítették a mindennapos közlekedést. Hangsúlyozzák: a beruházásban érintett területeken élők és átutazók életében közlekedéskényelmi és közlekedésbiztonsági szempontból jelentős előrelépés tapasztalható a felújítást követően. A munkálatokat a HE-DO 2024. június 19-én fejezte be, a megrendelő a városi önkormányzat volt.

 

 

„A burkolatmarást, az akna fedlapok és víznyelőrácsok szintre emelését követően egy réteg aszfaltburkolatot építettünk be a teljes felületen. A közvilágítás fejlesztése érdekében korszerű és energiatakarékos napelemes kandeláberek telepítése is megvalósult. Az aszfaltozást követően a terelővonalak, parkolóhelyek és gyalogátkelő helyek felfestése volt a záró munkafolyamat”

– tájékoztatott a projekt fő elemeiről Vidó Zoltán, a HE-DO főépítésvezetője.

A projekt különlegességének tekinthető napelemes kandeláberek alkalmazása kevésbé elterjedt a napi gyakorlatban – hangsúlyozza még a HE-DO tájékoztatója. Mint kifejtik, a megoldás előnye, hogy kivitelezési szempontból jelentős megtakarítást jelent, mivel nem szükséges energiaellátási kábelkapcsolatot kiépíteni, és üzemeltetési szempontból is gazdaságos megoldás, hiszen az akkumulátorok töltését napenergia szolgáltatja.

ÚtépítésHE-DOKazincbarcikaútépítés

Hírlevél

Hirdetés