2024.09.24, Kedd
Útfelújítások sorozata indul el a Dél-Dunántúlon
Illusztáció - Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Útfelújítások sorozata indul el a Dél-Dunántúlon

magyarepitok.hu

2024.09.23. 16:55 - Szabó Ákos

22 helyszínen dolgoznak, elsőként a Siklós-Drávaszabolcs összekötő út két szakaszát újítja fel a Soltút és a STRABAG.

Hirdetés

Sajtótájékoztatón tájékoztattak egy nagyszabású útfelújítási programról az ország délnyugati részén szeptember 23-án, Siklóson: a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában a dél-dunántúli régióban kisebb, ún. „4 és 5 számjegyű utak” modernizációja valósul meg.

Az uniós TOP Plusz támogatással több mint 57 kilométernyi mellékút teljes körű felújítását indítja el az állami útkezelő 22 útszakaszon. A projekteket a társaság bruttó 15,2 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósítja meg 7 db támogatási szerződés keretében – derül ki a lapunkhoz eljuttatott közleményből.

 

Siklóson kezdik a munkát

Ennek a fejlesztéssorozatnak a részeként újul meg az 5712-es jelű Siklós - Drávaszabolcs összekötő út összesen mintegy 2,7 kilométeres szakaszon a Strabag Általános Építő Kft. munkájával a 1+777 és 3+542, illetve a SOLTÚT Kft. kivitelezésében 0+005 és 0+960 kilométerszelvények között lapunk értesülése és a közbeszerzési adatok szerint. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkaterületet hamarosan átadja, a fejlesztés pedig 120 napot vesz igénybe. 

 

 

A beruházás ünnepélyes nyitórendezvényén a résztvevőket Nagy Csaba országgyűlési képviselő köszöntötte, majd beszédet mondott Hesz Gábor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. fejlesztési és felújítási igazgatója és Riegl Gábor, Siklós polgármestere.

A munka során Siklós bel- és külterületi részén is dolgoznak, lokális javításokra, pályaszerkezet cserékre, valamint méretezett burkolaterősítésre is sor kerül, emellett egyes szakaszokon az szerkezetcsere után a kopórétegig újjáépítik az utat, padkával együtt. A beruházás során a pálya mellett található vízelvezető rendszert, az átereszeket, valamint a szakaszon található hidat is felújítják, illetve több más feladatot is elvégeznek.

ÚtépítésStrabagSoltút Kft.DrávaszabolcsSiklósútfelújításTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Hírlevél

Hirdetés