2024.03.28, Csütörtök
Négy megállót korszerűsít a Colas az 50-es villamos vonalán
Fotó: iho.hu

Négy megállót korszerűsít a Colas az 50-es villamos vonalán

MTI

2021.06.09. 18:20 - Kalácska-Nagy Nóra

A járat utasai kerekesszékkel, valamint babakocsival is akadálymentesen fel- és leszállhatnak majd a CAF-villamosok üzembe állítása után.

Hirdetés

Ősszel megkezdődhet négy megálló akadálymentesítése és korszerűsítése az 50-es villamos vonalán, miután a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a közbeszerzési eljárás nyertese, a Colas Alterra Zrt. aláírta a vállalkozási szerződést.

A BKK közleménye szerint a Colas Alterra Zrt.

  • a Kossuth tér,
  • az Árpád utca,
  • a Baross utca (Béke tér irányú peron),
  • valamint a Szarvas csárda tér megálló peronjait és -berendezéseit építi át.

Elbontják a meglévő megállókat, majd korszerű utasvárókat és peronokat építenek tájékoztatók elhelyezésével.

Emellett felújítják a csatlakozó út- és járdaszakaszokat és gyalogátkelőhelyeket, valamint 39 új fát telepítenek és a zöldfelületet is rendezik.

 

A Határ úti végállomás már megújult

A járat utasai kerekesszékkel, valamint babakocsival is akadálymentesen fel- és leszállhatnak majd a CAF-villamosok üzembe állítása után. Az említett négy megálló a következő lépése a teljes vonal akadálymentesítésének, az első a Határ úti végállomás felújítása volt.

A projekt a fővárosi önkormányzat, valamint az Európai Unió finanszírozásával bruttó 984,537 millió forintból valósul meg. A korszerűsítés előreláthatóan még ez év végéig elkészül.

A közleményben kitértek arra is, hogy a BKK megállapodott a CAF-villamosok gyártójával, és a szerződésmódosításnak köszönhetően jövő májusig - teljesen vagy részlegesen - lehívhatja a még opcióban szereplő 51 villamost, ha lesz rá anyagi forrás.

VasútfejlesztésColas Alterra Zrt.BKKBudapestvillamos

Hírlevél

Hirdetés