2024.04.13, Szombat

A Nemzeti Sportközpontok által kiírt nyílt közbeszerzés eredménye május 11-én jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben. Az iskola kap egy 520 négyzetméteres étkezőt, valamint felépítenek mellette egy 2470 négyzetméteres sportcsarnokot. Az állam tulajdonában lévő területen lesz egy jókora kültéri sportpálya is. A beruházás a kormány által kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánított Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program része.

A kivitelezés pontos ütemtervéről még zajlanak az egyeztetések, azonban már most biztos, hogy idén nyáron elindul az építkezés. A befejezés várható ideje 2017 augusztusa, ami azt jelenti, hogy 2017 szeptemberében a diákok birtokba is vehetik az új oktatási komplexumot.

Kovács Norbert, a Nemzeti Sportközpontok főigazgatója kiemelte, hogy az iskola megépülésével nem csupán Dunakeszi városa lesz gazdagabb: a pozitív hatást a régió is érezni fogja. A Repülőtéri úton épülő általános iskola és sportközpont építése teljes egészében állami támogatásból valósul meg, fenntartása és üzemeltetése viszont Dunakeszi Város Önkormányzatának feladata lesz.

(napi.hu, dunakeszi.hu)

(kép forrása: dunakeszipost.hu)

 

Fejér-B.Á.L. Zrt.WEST HUNGÁRIA BAU Kft.Iparági hírekDunakeszi