2024.05.22, Szerda
Zöld hotel és természetközeli élménypark épült Pécs mellett

Zöld hotel és természetközeli élménypark épült Pécs mellett

2016.06.10. 19:04 - Hegedűs Gergely

Geotermikus energia, napkollektor és klímaként szolgáló csapadékvíz párosul a nomád állatkerttel és az agrárfarmmal Pogányban.

Hirdetés

Természetközeli szemléletformáló élményparkot és négy csillagos szállodát adtak át a Pécshez közeli Pogányban pénteken. A zöldmezős beruházást több mint 800 millió forintos forrásból valósították meg 23 hektáron.

A baranyai településen, húsz embert foglalkoztató Zsájaliget Hotel és Élménypark projektjéről Zsuffa Ákos tulajdonos számolt be az MTI-nek. A hétszáz négyezetméter alapterületű, nyolc szobás, teljes egészében akadálymentesített hotel, mintegy negyven fő befogadására alkalmas konferencia teremmel és  wellness-részleggel  várja a vendégeket.

A szálloda a honlapja szerint zöld koncepció mentén épült meg: a létesítmények fűtését geotermikus energia felhasználásával, a meleg vízellátást napkollektorokkal, az áramot napelemekkel biztosítják a szálláshely egész területén. Légkondicionálás helyett nyáron az épületet csapadékvíz hasznosításával hűtik, a világítást LED lámpák adják.

A szállodához tartozó élményparkban mintegy hét hektáron több mint 30 attrakciót alakítottak ki elsősorban gyermekeknek. Ezek között van ügyességi quadpálya, a környék nevezetességeit és élővilágát ismertető interaktív tanösvény, trambulinpark, gumi játszótér, háziállatok sokaságát bemutató agrárfarm, illetve nomád állatkert, valamint nádlabirintus.

Zsuffa Ákos kiemelte, az élményparkhoz egy 300 négyzetméteres, okosház funkcióval is rendelkező fogadóépület is tartozik, melyhez napkollektorok tartoznak.

A  800 millió forintos beruházás mintegy 500 milliós európai uniós támogatással valósult meg.

Zsuffa Ákos cége a jövőben szálláshely-bővítést, étteremnyitást, szabadtéri színpad kialakítását, valamint a sportolási lehetőségek bővítését tervezik. 

(mti)

(fotó: hotel.zsalyaliget.hu)

Galéria

Mi épül?szállodaberuházás

Hírlevél

Hirdetés