2024.03.19, Kedd
Öt éven belül egy csillagot javíthat minden kereskedelmi szálláshely
mapio.net

Öt éven belül egy csillagot javíthat minden kereskedelmi szálláshely

MTI

2017.01.17. 13:46 - Antal Zsófia

Nagyszabású turisztikai programot indít idén a kormány, melynek célja elsősorban a szálláshelyek és a vidéki turizmus fejlesztése.

Hirdetés

A kormány az idén 10 milliárd forintot különített el a szálláshelyek fejlesztésére, valamint több száz milliárd forintot fordít részben európai uniós, részben költségvetési forrásokból a kiemelt turisztikai fejlesztési térségek megerősítésére - mondta Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese kedden az M1 aktuális csatornán.

Idén indul el az az 5 éves program, amelynek révén minden magyar kereskedelmi szálláshely egy fokozatot, egy csillagot javíthat a jelenlegi besorolásán. A turizmus fejlesztésének új iránya egyebek mellett a minőségi szolgáltatások fejlesztése, valamint, hogy a jelenleg túlnyomó részt Budapestre és a Balatonra koncentrálódó turizmusból a jövőben a vidék Magyarországa is vegye ki a részét - tette hozzá.

Az MTÜ vezérigazgató-helyettese a tavalyi forgalmi adatokról elmondta: 2016 első tizenegy hónapjában a külföldi és a belföldi vendégek 26 millió vendégéjszakát töltöttek el Magyarországon. Ez a szám meghaladta az előző év azonos időszakának adatait.

Gazdaságszálláshelyturizmus

Hírlevél

Hirdetés