2024.04.19, Péntek
Így mutat perspektívát a jövő szakembereinek a Bayer Construct 
Fotók: Bayer Construct

Így mutat perspektívát a jövő szakembereinek a Bayer Construct 

magyarepitok.hu

2022.11.18. 19:01 - Hegedűs Gergely

A budapesti építőipari középiskolában komoly hagyományai vannak az ágazatot a diákokkal közvetlen kapcsolatba hozó kezdeményezéseknek. 

Hirdetés

November 18-án megtartották a Schulek Frigyes Két Tanítási Nyelvű Építőipari Technikum hagyományos pályaorientációs napját, amelyen a Bayer Construct Zrt. is részt vett.  

A nyílt napon az ágazat legismertebb vállalatai egy-egy tantermet berendezve adtak információt a középiskola diákjainak az építőipar nyújtotta lehetőségekről. Az eseményen ugyanakkor az Óbudai Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kara és a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Kara is képviseltette magát, támogatva a végzős középiskolások tájékozódását a továbbtanulásról. Az információkat begyűjtő diákok egy kvízjátékon is részt vehettek, ahol az aznap szerzett tudásukat tesztelhették. A megjelent vállalatok felajánlásainak köszönhetően a legjobb válaszadók nyereményeket vehettek át, amelyek értéke közel 100 ezer forintig terjedt. 


Játékos feladatokkal hozták közelebb az építőipart

A Bayer Construct lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a teljes építőipari vertikumot lefedő magyar cégcsoport célja a pályaorientációs napon az volt, hogy a diákokat megismertessék a vállalatcsoport tevékenységével, és betekintést nyújtsanak a gyáraik működésébe. „Bemutattuk a diákoknak, hogy a Schulek Frigyes Technikumban választható magasépítő technikus, mélyépítő technikus szakmákkal milyen pozíciókban tudnak elhelyezkedni a Bayer Construct Zrt. cégcsoportjában. A legfontosabb célunk az volt, hogy perspektívát mutassunk a jövő szakembereinek” – áll a beszámolóban. 

A fenti cél érdekében a Bayer Construct által berendezett tanteremben tematikus állomásokat hoztak létre, amelyeken játékos feladatokkal várták a diákokat. A feladatok által az alábbi témakörökbe nyertek betekintést a fiatalok: 

  • BIM, 
  • ipari automatizálás,  
  • geodézia és térinformatika, 
  • a cégcsoporthoz tartozó Viastein Kft. üzemi termékgyártása. 

A budapesti építőipari tanintézményben komoly hagyományai vannak a hasonló kezdeményezéseknek, lapunk több ízben is beszámolt arról, hogy egy-egy építőipari vállalat felvállalta az iskolában egy-egy tanterem felújítását, amely azóta a cég nevét viseli. Az intézmény öregdiákjai által jelentős mértékben támogatott kapcsolati hálónak köszönhetően a mostani eseményen a Bayer Construct mellett többek közt olyan vállalatok vettek részt, mint a STRABAG Magyarország, a SWIETELSKY Magyarország, a MEVA, a PERI, a Cemix Hungary, a Colas, a HBM Soletanche Bachy, a Market Építő és a Wienerberger. 

Galéria

Iparági hírekoktatásszakképzésBayer Construct Zrt.

Hírlevél

Hirdetés