2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Bővítette gépparkját a Hazai Építőgép Társulás
magyarepitok.hu

Bővítette gépparkját a Hazai Építőgép Társulás

magyarepitok.hu

2017.04.28. 08:34 - Antal Zsófia

A cég az útépítések, -felújítások és -fejlesztések professzionálisabb elvégzése érdekében két aszfalt terítő finishert és két aszfalt tömörítő hengert szerzett be Németországból.

Hirdetés

A két finisher közül a Vögele S2100-3 típusúhoz tartozik:

  • egy AB500-2 hidraulikus pad,
  • egy AB500-TP2 magas tömörségű pad,
  • egy SB-250-2 típusú fix pad.

A hidraulikus pad akár 5 méter szélességű aszfalt egy menetben történő beépítésére képes, míg a fix paddal 9-12 méter szélességű aszfalt beépítés is lehetséges egy menetben. A cég ezáltal még autópályaépítés szintű projektek esetében is képessé vált megfelelő minőségű aszfaltbeépítésre.

A másik új beszerzés egy Vögele S800 aszfalt terítő finisher, mely keskenyebb pályák, burkolt elválasztó sávok, kerékpárutak, járdák aszfaltozására alkalmas, a hozzá tartozó AB200 TV-s pad segítségével. A gép már 1,1 méter szélességű aszfalt beépítésre is képes, de a pad 3,2 méterig szélesíthető.

Hogy a beépítő géplánc teljes legyen, a már meglévő 6 db vibro henger mellé vásároltak még:

  • egy 14 tonnás HAMM HD+140VO dupla acélpalástú, vibro-oszcillációs aszfalt tömörítő és simító hengert,
  • valamint egy HAMM HD10 VV-s dupla acélpalástú hengert.

Utóbbi szintén a keskenyebb utak, körforgalmak építéséhez használható, a nehezen megközelíthető helyek és szegélyek, forgalomterelő szigetek mellett is elérhető vele a megfelelő aszfalt tömörség.

Ezeknek az eszközöknek a beszerzésével a cég aszfalt bedolgozó gépeinek száma hétre bővült. A gépek már bizonyítottak is: a tavalyi év folyamán több mint 57 ezer tonna aszfaltot építettek be velük az ország három megyéjének hét útján.

 

Tótvázsonyban aszfaltkeverő teleppel is rendelkeznek

A Hazai Építőgép Társulás Kft. aszfaltkeverő telepe a Veszprém megyei Tótvázsony külterületén található, ahol a technológia és a minőségi követelmények változásának köszönhetően a modern műszaki és környezetvédelmi elvárásoknak megfelelő, ÚTGÉP 120 típusú aszfaltkeverő gép áll rendelkezésre. A gép teljesítménye 120 tonna/óra.

Az aszfaltkeverő Tótvázsonyban. (kép: magyarepitok.hu)

A keverőgépen kiépítésre került egy bitumenhabosító rendszer, mely lehetővé teszi az aszfalt gyártási hőfokának csökkentését, ezáltal csökken a károsanyagok kibocsátása és a felhasznált energia. 2016-ban felújításra került még három szállítószalag és egy por csiga. A társaság célja továbbra is a környék útépítéseinek kiszolgálásához szükséges aszfalt előállítása a megfelelő minőségben.

Az aszfalt bedolgozó gépláncok, az aszfaltkeverő telep és a szintén a cég tulajdonában lévő Ammann Elba Supermobil ESM110 típusú betonkeverő lehetőséget teremtenek komplett projektek saját eszközökkel történő kivitelezésére.

A Hazai Építőgép Társulás Kft. 2000-ben megalapított, 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozás. Fennállása óta több jelentős kivitelezési munkában vett részt. Szakemberei és gépparkja lehetővé teszi komplett munkák fővállalkozásban vagy alvállalkozóként történő kivitelezését és összetett mélyépítési feladatok vállalását.

Iparági hírekútépítésHazai Építőgép Társulás Zrt.

Hírlevél

Hirdetés