2024.04.19, Péntek
Közel az átadáshoz Kazinbarcika új sportcsarnoka

Közel az átadáshoz Kazinbarcika új sportcsarnoka

boon.hu

2016.07.31. 11:00 - Hegedűs Gergely

A mintegy 3000 férőhelyű sportkomplexum két iskola, egy röplabdacsapat és a tömegsport otthona lesz, de kulturális rendezvényeket is befogad.

Hirdetés

Befejeződtek a belső munkálatok Kazincbarcikán a Don Bosco Sportközpont építkezésén. „A multifunkcionális komplexum­ küzdőterén már rakják a borítást, a különböző szerepű helyiségekben a finomítások zajlanak, majd következhet a berendezés” – idézte Seres Ottó intézményvezetőt a boon.hu. „Az épület mögött található parkrész, sétányok és járdák kialakítása is folyamatosan zajlik.” A szeptember 1-jei átadási határidő teljesíthető lesz a vezető szerint.

Az új sportközpont az 1859-ben alapított szerzetesrend, a Don Bosco Szalézi Társaság kazinbarcikai iskoláinak épül. A Don Bosco Szakiskolában és a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban mintegy ezer tanuló mindennapos testnevelését segíti majd. A mintegy 3000 néző befogadására alkalmas intézmény emellett több funkciót is ellát majd a város életében színházi előadások, koncertek, sportrendezvények lebonyolításával. Ezen felül ez lesz az új otthona a Vegyész RC Kazincbarcika férfi röplabdacsapatának, akár nemzetközi találkozókon is.

A sportközpontban lesz fallabda- és bowlingpálya, valamint fitneszterem, a kulturális és közösségi eseményeknek, konferenciáknak pedig egy 300 négyzetméteres rendezvényterem ad otthont.

A kormány 1 milliárd forinttal támogatja a Don Bosco Sportközpont megépítését. Az induló költségét, közel 250 millió forintot a szalézi rend biztosította, ami az építési telek vásárlását, a tervdokumentáció elkészítését, az engedélyezések és a templom mögötti csatornaelvezetés továbbá az alapozás költségeit fedezte.

(fotó: volleyworld.hu)

Mi épül?sportberuházásokKazincbarcika

Hírlevél

Hirdetés