2024.04.20, Szombat
A Market folytathatja a MOME campusbővítését
mome.hu

A Market folytathatja a MOME campusbővítését

ted.europa.eu

2016.08.30. 13:34 - Antal Zsófia

Több mint 3 milliárd forintból épül meg a Média- és Műteremház Budapesten, a zugligeti oktatóbázison.

Hirdetés

A kormány 2014 júliusában döntött a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) campusának megújításáról. A program első szakasza egy csaknem 5700 négyzetméteres, két épületet magába foglaló technológiai parkot tartalmaz. Ebből a Műhelyház építése még a döntés évében elkezdődött és azóta le is zárult az M-Z-A konzorcium kivitelezésében, melynek vezetője a Market Építő Zrt. volt. A Média- és Műteremház kivitelezése azonban eddig váratott magára.

Az európai közbeszerzésekről tájékoztató Tenders Electronic Daily honlapon a mai napon jelent meg az épület kivitelezéséről szóló értesítés. Eszerint a MOME Campus-fejlesztés keretében megvalósuló Médiaház és Műteremház kiviteli terveinek elkészítését és kivitelezési munkáinak elvégzését szintén a Market Építő Zrt. nyerte el, nettó 3,15 milliárd forintos ajánlatával. Az értesítő szerint a Market ajánlatán kívül csak a STRABAG-MML Kft-től érkezett be ajánlat, ami 3,34 milliárd forintról szólt.

Januárban adtunk hírt a campusbővítés második szakaszára kiírt tervpályázat kimeneteléről, ahol a 3h Építésziroda volt a nyertes. A második szakaszban a campus területén három új épület és két műemléki rekonstrukció készül majd el.

Market Építő Zrt.Mi épül?közintézmények

Hírlevél

Hirdetés