2024.03.28, Csütörtök
Új konyhaépület látja el a tahitótfalui iskolásokat
panoramio.com

Új konyhaépület látja el a tahitótfalui iskolásokat

MTI, kozbeszerzes.hu

2016.09.01. 13:53 - Antal Zsófia

Kétszáz férőhelyes, hatszáz adag étel előállítására alkalmas konyha-étkező komplexum kezdte meg működését a Pest megyei településen.

Hirdetés

A zöldmezős projekt a helyi önkormányzat eddigi legnagyobb önerős fejlesztése - közölte Sajtos Sándor, a település polgármestere csütörtökön.

A közel 600 négyzetméteres, bruttó 227 millió forintba kerülő ingatlant a Cserkúti Generál Kft. építette fel a Faluudvaron. A beruházásra azért volt szükség, mert a helyi óvodában korábban működő alacsony kapacitású konyha már sem a minőségi, sem a mennyiségi igényeknek nem tudott megfelelni.

Az önkormányzat fejlesztési hitelkeretét is kihasználva finanszírozta a beruházást. Az egy évig tartó építkezést követően az új tanév első napjától már a korszerű konyha látja el meleg étellel a 300 tahitótfalui általános iskolást és a 200 óvodást. A gyerekeknek többé nem kell óraközi szünetekben, szűk időkorlátok között ebédelnie, sőt, az épület központi elhelyezkedésének és modern felszereltségének köszönhetően a jövőben települési rendezvényeket is tarthatnak az új Bajcsy-Zsilinszky utcai létesítményben.

 

A régi konyhát csoportszobákká alakítják át

Az óvodában korábban üzemelő elavult közkonyhából két 20 fős csoportszobát alakítanak ki a növekvő gyermeklétszámra való tekintettel. Az építkezésre már megjelent a közbeszerzési felhívás, a Nemzetgazdasági Minisztériumtól tavaly elnyert 22 millió forintos pályázati összeg áll rá rendelkezésre.

Mi épül?építőipari cégekzöldmezős beruházásTahitótfalu

Hírlevél

Hirdetés