2024.04.24, Szerda
Műanyagfeldolgozó épül Csongrád megye új ipari parkjában
panoramio.com

Műanyagfeldolgozó épül Csongrád megye új ipari parkjában

MTI

2016.10.25. 15:03 - Antal Zsófia

Tiszasziget déli részén hat hektáros agrárlogisztikai park készül, melyben a 2 milliárd forintos műanyagfeldolgozó csarnok után hűtőház, csomagolóüzem és gabonatároló is helyet kap.

Hirdetés

A Csongrád megyében található Tiszaszigeten hat hektáros agrárlogisztikai ipari parkot alakítanak ki - jelentette be kedden Ferenczi Ferenc, a község polgármestere. Az ipari parkban elsőként a szegedi Földgép Trans Kft. épít műanyagfeldolgozó-üzemet. Az építkezés jövő júniusban kezdődik, a létrejövő ezer négyzetméteres üzemcsarnok fűtési és elektromos rendszere részben megújuló energiát hasznosító technológiákra épül majd. Az üzemcsarnokban 2018 őszétől műszaki műanyagokat és élelmiszer-ipari csomagolóanyagokat gyártanak majd.

Pitrik Csaba, a Földgép Trans Kft. képviselője elmondta: a magyar családi tulajdonban lévő vállalkozás eddig főként az építőipar területén működött, de tevékenységi körét a műanyag-feldolgozással bővíti. Az üzemcsarnok építése 30 embernek ad majd munkát, az alkalmazotti létszám a teljes működési kapacitást kihasználva pedig 55 főre emelkedhet. A beruházás tervezett költsége 2 milliárd forint, ehhez a vállalkozás pályázik uniós és állami támogatásra, de a cégcsoport tőkeereje enélkül is lehetővé teszi a fejlesztés megvalósítását.

Az önkormányzat az ipari park kialakításával hosszú távú munkalehetőséget kíván biztosítani a helyiek számára, ami reményeik szerint hozzájárul ahhoz, hogy a településen élők ne kényszerüljenek a község elhagyására. A községtől délre fekvő területen az önkormányzat hűtőház és mérlegház kialakítását is tervezi, ezzel segítve a helyi gazdák terményeinek piacra jutását. A hosszú távú elképzelések között egy csomagolóüzem és egy 10 ezer tonna kapacitású gabonatároló létrehozására is szerepel.

Mi épül?ipari parküzemépítésTiszasziget

Hírlevél

Hirdetés