2024.04.18, Csütörtök
Két toronyból álló irodaházat emelnek a Rákóczi híd pesti oldalán
realista.hu

Két toronyból álló irodaházat emelnek a Rákóczi híd pesti oldalán

realista.hu, azevirodaja.hu

2017.02.23. 10:05 - Antal Zsófia

A Millennium Városközpont utolsó előtti fejlesztése indul el idén a Millennium Gardens-zel, mely a TriGránit 37 ezer négyzetméteres projektje.

Hirdetés

A húszéves TriGránit jelentős ingatlanfejlesztéssel ünnepel: idén elkezdődik a 37 ezer négyzetméteres Millennium Gardens irodaház építése, mellyel majdnem teljesen beépül a Millennium Városközpont (a Kongresszusi Központ lesz az utolsó elem). Az új irodaház a MÜPA és a Nemzeti Színház szomszédságában épül fel. Az első bérlők várhatóan 2019 második felében költözhetnek be.

A Rákóczi híd közelében létrejövő, Finta Stúdió által tervezett irodakomplexum 37 ezer négyzetméternyi bérbeadható területtel fog rendelkezni: valójában két nagy toronyból áll majd, amelyeket egy üveg átrium köt össze. A 10 emeletes irodaház több mint 630 parkolót, elektromosautó-töltőhelyeket, zöld tereket, akadálymentesített mosdókat és 400 fős éttermet kínál majd leendő bérlőinek. A 463 férőhelyes kerékpártárolóhoz nyolc zuhanyzóval ellátott öltöző tartozik, és emeletenként 3677 négyzetméter irodatér jön létre.

kép: realista.hu

„A TriGránit mindig közép-európai érdekeltségű vállalat volt, és nagyon örülök annak, hogy a magyar piacon hosszú csendet követően útjára indítjuk a legújabb budapesti irodafejlesztésünket, a Millennium Gardenst. Ez is jól igazolja, hogy milyen erős és aktív most a magyar ingatlanpiac: a beruházások értéke tavaly elérte az 1,7 milliárd eurót” – mondta Török Árpád, a TriGránit vezérigazgatója.

A fenntartható építészet jegyében minimalizálják az energiaköltségeket, egyénileg szabályozható világítási és fűtési rendszer épül, energiahatékony liftek és légkondicionálók üzemelnek majd, intelligens épületfelügyeleti rendszer és szelektív hulladékgyűjtés szolgálja a hatékony működést, s a fejlesztők a BREEAM minősítés megszerzését is célul tűzték ki.

 

Tíz év alatt 360 ezer négyzetméter fejlesztés

A Soroksári út mentén található városnegyed története 1999-ben kezdődött, amikor az állam az összes beépítetlen telket eladta a TriGránit érdekeltségébe tartozó cégnek. A fejlesztések pedig beindultak: elsőként 2001-ben megnyílt az új Nemzeti Színház, majd 2006-ban átadták a Művészetek Palotáját. Új lakóházak és modern irodaházak is épültek a Duna partján, így például a Duna-Pest Rezidenciák 310 luxuslakást tartalmaz. A Millennium Tower I. 2006-ban került átadásra, majd további három fázis készült el az elkövetkezendő években. A három irodatorony mellett építették fel az 58 ezer m2-es K&H Bank székházat. A városközponthoz csatlakozva 2017 végére megépül a Duna Medical Center Kórháza is.

Az új városközpont egy hatalmas barnamezős projekt részeként született meg. A méreteket jól jelzi, hogy a TriGránit az elmúlt évtizedben 360 ezer m2-nyi fejlesztést valósított meg a 3 hektáros projektterületen.

Mi épül?barnamezős beruházásokTriGránitiroda

Hírlevél

Hirdetés