2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

A kiszolgáló épületekkel kezdődik a zalaegerszegi tesztpálya kivitelezése

A kiszolgáló épületekkel kezdődik a zalaegerszegi tesztpálya kivitelezése

magyarepitok.hu

2017.03.02. 10:39 - Hegedűs Gergely

Az összesen 40 milliárdos projekt első lépéseként egy 1500 négyzetméteres és egy 2000 négyzetméteres épület jön létre. Előbbiben a főbejárat és a rendezvényterek kapnak helyet, utóbbi a tesztelést szolgálja speciális kialakítással.

Hirdetés

Kiírták a közbeszerzést a zalaegerszegi tesztpályához tartozó kiszolgáló épület és technikai épület tervezésére és kivitelezésére.

A hirdetmény szerint a kiszolgáló épület a tesztpálya egyik központi épületeként magában foglalja az objektum főbejáratát, valamint a publikus rendezvényekhez szükséges termeket és tereket – mintegy 1500 négyzetméteres belső területtel és egy 700 négyzetméteres terasszal.

A mintegy 2000 négyzetméteres technikai épület a tesztpálya felhasználói számára kínál munkateret: a tesztelés során bázisként szolgál speciális kialakítással, műhelyi és irodai részekkel.

Ahogy korábbi cikkeinkben is megírtuk, a beruházást két ütemben kivitelezik:

  • idén megépül három hagyományos járműdinamikai tesztelem, létrejönnek az autonóm járművek tesztelésére alkalmas specifikus részek, a kiszolgáló épületek és a kapcsolódó belső infrastruktúra;
  • 2018 és 2020 között a nagysebességű oválpálya készül el, emellett tovább fejlesztik a járműdinamikai tesztelemeket, valamint újabb kiszolgáló épületek épülnek majd.

Az összesen mintegy 40 milliárd forintos projekthez Zalaegerszeg 250 hektáros területet és egy közel hárommilliárd forintos közműfejlesztési beruházást biztosít.

Mi épül?Zalaegerszegautóipar

Hírlevél

Hirdetés