2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Hamarosan új kivitelezések indulnak a Székesfehérvár közlekedését megújító óriásprojekten
Cser-Palkovics András/Facebook

Hamarosan új kivitelezések indulnak a Székesfehérvár közlekedését megújító óriásprojekten

magyarepitok.hu, Cser-Palkovics András/Facebook, szekesfehervar.hu

2023.01.11. 12:35 - Kalácska-Nagy Nóra

A vasút déli, tehát Új Váralja sor felőli oldalán 149+3 állásos P+R parkoló épül. Emellett 100 darab B+R kerékpártámasz is készül.

Hirdetés

Székesfehérvár jelentős közlekedési átformáláson megy keresztül. A vasútállomás intermodális átszállókapcsolatainak fejlesztéséről és P+R parkolók kialakításáról ebben a cikkünkben olvashatnak részletesebben, azonban az anyag nem fedi le az összes kapcsolódó fejlesztést.

Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere most Facebook bejegyzésben tett közzé egy még további elemeket tartalmazó listát, amelyeken most hamarosan kivitelezés indul el a város közlekedésének előre lépése érdekében. Mint írja,

folytatódik a vasútállomás fejlesztése, 152 új parkolóhely épül.

 

Alternatív útvonalon elérhető lesz a vasútállomás a déli és keleti városrészekből

A vasútállomás gyalogos felüljárója 2021 végén készült el, lehetővé téve a peronok elérését a főépület érintése nélkül. A következő napokban és hetekben induló, az állam által koordinált és finanszírozott fejlesztés jelentősen megnöveli ennek a felüljárónak a jelentőségét, ugyanis

a vasút déli, tehát Új Váralja sor felőli oldalán 149+3 állásos P+R parkoló épül. Emellett 100 darab B+R kerékpártámasz is készül.

A felüljáróhoz személyliftek is épülnek, mind az északi, mind a déli oldalon – folytatódik a bejegyzés. A déli oldal parkolóinak megközelíthetősége érdekében felújítják a Déli Vasút utcát, emellett kiépül a közvilágítás és lesz növénytelepítés is. A beruházás - terv szerint - az idei év végére el is készül.

Mivel hamarosan elkészül a déli összekötő út is, ezért különösen nagy jelentősége van ennek a projektnek:

"jövőre a vasútállomás megközelítéséhez, a P+R parkoláshoz már nem kell mindenképp eljutni a Béke térre a forgalmas csomópontokon keresztül, hiszen könnyen és gyorsan, alternatív útvonalon elérhető lesz a vasútállomás a déli és keleti városrészekből."

A déli összekötő út a Juharfa utca és a Köles utca közötti nyomvonalon épül, a fejlesztés keretében 1050 méter út kerül felújításra, 4085 méter új út épül, valamint 5226 méternyi csapadékvíz-elvezető létesítményt és 4418 méternyi kerékpárutat hoznak létre. A projekt célja, hogy hatékonyabb átjárást biztosítson Székesfehérvár ipari területei és városrészei között – írta korábban a szekesfehervar.hu.

Kötött pályaSzékesfehérvárintermodális csomópont

Hírlevél

Hirdetés