2024.04.16, Kedd
Komló uniós forrást nyert piactere átfogó felújítására

Komló uniós forrást nyert piactere átfogó felújítására

pecsiujsag.hu, mti

2017.06.29. 08:25 - Hegedűs Gergely

A félmilliárdos beruházásban kétszeresére nő és korszerűsödik a piactér, a vásárcsarnok új bejáratot, új parkolókat és energetikai felújítást kap.

Hirdetés

Egy sikeres TOP-pályázatnak köszönhetően félmilliárd forintos uniós forrásból újítják fel a komlói vásárcsarnokot és piacteret. A pecsiujsag.hu azt írja, régi ígéretet vált valóra a komlói önkormányzat a beruházással, amire azért van szükség, mert a Berek utcai vásárcsarnokban egy-egy forgalmasabb piacnapon ezrek fordulnak meg, de a környezet és a körülmények nem ideálisak. „A pénz nem magától jött, hosszú és alapos előkészítést és nagyon sok munkát igényelt a kollégák részéről, hogy a sikeres pályázat összeálljon - idézte Polics József polgármestert a pécsi lap.

A projektben a vásárcsarnok közeléből elbontják a jórészt használaton kívüli és rossz állapotú épületeket, továbbá az önkormányzat megvásárolja a szomszédos, magántulajdonú telket is. Az így létrejövő, nagy terület egy részén a mostaninál nagyobb, a hétköznapokon is használható parkoló épül. Ugyanakkor több és színvonalasabb árusító helyet építenek ki, jobb körülményeket teremtve a kereskedőknek és a vásárlóknak is. Az árusító terület ötezerről csaknem tízezer négyzetméterre nő, az új parkolókkal együtt a fejlesztések 12 ezer 500 négyzetméteres területet érintenek.


Nem szeretnék kitölteni a rendelkezésre álló két évet

A fejlesztés része a vásárcsarnok renoválása is. Az épület északi oldalán új főbejáratot nyitnak, így áttekinthetőbb és könnyebben bejárható lesz a belső tér. Az épület energetikai korszerűsítést is kap: kicserélik a belsőgépészeti és villamossági rendszert, külső hőszigetelést és új nyílászárókat építenek be az akadálymentessé váló csarnokba.

A projektre két év áll rendelkezésre, de az önkormányzat szándékai szerint a beruházás ennél hamarabb befejeződik. „A pályázati döntés még egészen friss, így nagyon sok feladat áll még előttünk, elsőként a közbeszerzések megszervezése és a pontos kiviteli tervek elkészítése” – árulta el a komlói polgármester.

Mi épül?vásárcsarnokközterekpiacokKomló

Hírlevél

Hirdetés