2024.03.19, Kedd
Véghajrában a pécsi labdarúgó akadémia: hamarosan elkészülnek a pályák
Fotók: magyarepitok.hu

Véghajrában a pécsi labdarúgó akadémia: hamarosan elkészülnek a pályák

magyarepitok.hu

2021.09.28. 15:30 - Kalácska-Nagy Nóra

A műfüves és az egyik élőfüves pálya egy ideje már használatban van, a másik élőfüves pályán pedig már a befejező munkálatok zajlanak a B Build & Trade Kft. kivitelezésében.

Hirdetés

Decemberben járt lapunk utoljára az idősebb Dárdai Pál nevét viselő pécsi labdarúgó-utánpótlás akadémia építkezésén. A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. beruházásában megvalósuló sportlétesítmény a Gyöngyvirág utcában helyezkedik el.

Akkor befejeződött az építkezés I. üteme, így a mai kor követelményeinek megfelelő, modern főépület készült el a B Build & Trade Kft. kivitelezésében, valamint kiépítették a teljes belső közműhálózatot, valamint egy parkolót is.

Idén év elején pedig elkezdődött a projekt II. üteme, vagyis a műfüves és az élőfüves pályák építése, továbbá egy fedett, műfüves csarnok kivitelezése. Az építkezés aktuális állásáról Molnár Márkot, a B Build & Trade Kft. építésvezetőjét kérdezte lapunk.

Fotók: magyarepitok.hu

Már a csarnok körül is dolgoznak

Az építésvezető elmondta, a műfüves és az egyik élőfüves pálya egy ideje már használatban van, a másik élőfüves pályán pedig már a befejező munkálatok zajlanak, úgy, mint a labdafogó hálók és a kapuk elhelyezése.

A sportcsarnoknál a szerkezet és födémpanelek elhelyezése elkészült, jelenleg a csarnok oldalának panelezése és az épület bezárása történik.

Ezzel párhuzamosan - a belső munkálatokat tekintve - készül a műfű fogadó felületének előkészítése, valamint a villamos és gépészeti alapszerelések kiépítése. Ami a külső munkálatokat illeti:

  • a csarnok körüli térkövezés,
  • tereprendezés
  • és a kertészeti munkálatok vannak még hátra.

Kíméletesebb lesz az ízületekhez az új pálya

Molnár Márk hozzátette, a műfüves pályákat speciális csillapítórendszerrel látták el a sportolók ízületének védelme érdekében. A csarnok is tartogat érdekességet; a vasbeton pillérek tetejére felfekvő, nagy fesztávolságú rácsos tartó acélszerkezet hossza ugyanis megközelítőleg 45 méter.

A II. ütem feladataival várhatóan novemberben készülnek el, vagyis befejeződik a csarnok és a műfüves pálya kialakítása is. Ezenkívül tervben vannak további fejlesztések is a területen.

Galéria

Mi épül?B Build and Trade Kft.Pécssportberuházásoksportpálya

Hírlevél

Hirdetés