2024.03.29, Péntek
Luxusautó-beszállító bővíti észak-magyarországi gyárát
jarmuipar.hu

Luxusautó-beszállító bővíti észak-magyarországi gyárát

mti, magyarepitok.hu

2017.07.20. 10:02 - Szabó Ákos

A Sicta Kft. többek között a Mercedes, a BMW, az Audi és a Porsche beszállítója. A fejlesztés során 115 új munkahely jön létre.

Hirdetés

A francia autóipari Sicta Kft. 3,4 milliárd forintos beruházással bővíti felsőzsolcai alkatrészgyárát. A magyar kormány 437 millió forinttal, a beruházás mintegy 15 százalékával támogatja az építkezést. A fejlesztés során az eddig 380 munkavállaló mellé 115 újat vehetnek fel.

A cégcsoport tíz évvel ezelőtt hozta létre a felsőzsolcai ipari parkban az üzemet, ahová eddig 30 millió eurót fektettek be. A gyárat utoljára tavaly bővítették, 1,2 milliárd forintból alakítottak ki új irodaépületet és raktárbázist.
 

200 helyi beszállítónak adnak munkát

A Sicta a világ egyik vezető autóalkatrész-gyártója, a vállalat a turbó-feltöltők alkatrészeinek gyártásában Európában piacvezető, a világon pedig az első öt között van - mondta el Szijjártó Péter külügyminiszter szerdán budapesti sajtótájékoztatóján. A vállalat vevői közé tartozik például a Mercedes, a BMW, az Audi és a Porsche, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőzsolcán gyártott alkatrészeket a többi között ezekbe az autókba szerelik be - fejtette ki.

André d'Alés, a Sicta Kft. vezérigazgatója kiemelte: a felsőzsolcai gyár a cégcsoport stratégiai bázisa és hangsúlyozta, hogy az elmúlt tíz évben csaknem 200 helyi beszállítót vontak be tevékenységükbe.

Mi épül?autóiparüzemépítésFelsőzsolca

Hírlevél

Hirdetés