2024.04.20, Szombat
Hétmilliárd forintból újul meg a Bajcsy-Zsilinszky Kórház Kőbányán
hirado.hu

Hétmilliárd forintból újul meg a Bajcsy-Zsilinszky Kórház Kőbányán

mti, magyarepitok.hu

2017.10.12. 12:58 - Szabó Ákos

Egy 5497 négyzetméteres új szakrendelőt építenek, korszerűsítik a kardiológiai műszereket és energiahatékonysági szempontból is átalakítják az intézményt.

Hirdetés

Mintegy 7 milliárd forintot különített el az állam a délkelet-pesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet átalakítására, mely társkórházi szerepet tölt majd be az Egészséges Budapest Programban. A hosszú távú projektsorozat keretében összesen 3 szuperkórház, 25 társkórház és 7 szakrendelő újul meg és alakul át mintegy 700 milliárd forintból a következő években.

 

86 helyiségben rendelhetnek egyszerre az orvosok az új épületben

A Bajcsy Kórházat érintő beruházás legnagyobb része egy új szakrendelő és egészségház kialakítása lesz a fővárosi X. kerületben 3,7 milliárd forintból, erről áprilisban döntött a kormány. Az 5497 négyzetméteres új komplexum fejlesztése a tervezési szakaszban van, az épületben 86 rendelőhelyiség lesz, és egy 50 férőhelyes mélygarázst terveznek hozzá - derült ki Görgy István országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóján csütörtökön. Kiderült az is, hogy az építkezés már decemberben megkezdődik és várhatóan jövő decemberre véget is ér.

 

A szakrendelő látványterve (bajcsy.hu)

Emellett a kórházban

  • 1,5 milliárd forintot költenek kardiológiai műszerek korszerűsítésére,
  • 637 millió forintból felújítják az informatikai rendszereket és komfortosítják az egészségügyi intézményt,
  • valamint 950 millió forint jut energiahatékonysági modernizációra.

 

Délkelet-Pesten és az agglomerációban is javul az egészségügyi ellátás

Bodnár Attila, az intézmény főigazgatója kifejtette: az eddig használtkőbányai szakrendelő állapota igen leromlott, viszont a kórháznak nagy szerepe van a városrész és az agglomeráció betegeinek ellátásában.

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet a X. és a XVII. kerület, valamint Monor és Gyömrő lakosait látja el, évente kétmillió beteg fordul meg az intézményben. A kórház négy szakrendelőt is üzemeltet és több szakmában nyújtja a legmagasabb szintű ellátást Magyarországon.

 

kórházfejlesztéskórházfejlesztésMi épül?

Hírlevél

Hirdetés