2024.04.27, Szombat

Hirdetés

A jövőt építették fel: 25 éves a HUNÉP Zrt.
Fotók: Cívishír

A jövőt építették fel: 25 éves a HUNÉP Zrt.

civishir.hu

2016.10.28. 18:05

Több területen sikeres a debreceni cég.

Hirdetés

Bátor mozdulattal léptek át az örökségén 1991-ben, és ez a kulcsmomentum – a semmitől meg nem riadás, a kihívások fáradhatatlan keresése – a mai napig elkíséri a HUNÉP Zrt. vezetőségét - mondta el a csütörtöki ünnepi sajtótájékoztatón Szűcs Gyula a cégcsoport vezérigazgatója. 

Korabeli állami építőipari vállalatból lettek a piac meghatározó szereplői: mert volt merszük. Modernizálták az eszközparkot, magukévá tették és precízen alkalmazták az új technológiákat, ami biztosította a megrendelések folyamatosságát. Olyannyira, hogy a cég árbevétele

  • a megalakulás utáni ötödik évben közel járt a 2 milliárd forinthoz,
  • a 10. évre 6,3 milliárd forint volt
  • 2005 óta 9 milliárd forint körül alakul.

A HUNÉP Zrt. specialitásának számít az oktatási, egészségügyi és sportingatlanok fejlesztése, a műemlék-felújítás. A csoport otthonos az ingatlanhasznosítás/-üzemeltetés terén is - hangzott el.

Ahogy azt Szűcs Gyula elmondta, a HUNÉP Zrt. mára 370 embert foglalkoztató holding tagja. Esernyőszervezetként három vagyonkezelő társaság fogja össze 22 kölönböző cég tevékenységét. A vezérigzagató büszke rá, hogy magas az úgynevezett első munkahelyes foglalkoztatottak aránya: aki itt kezdi pályáját, az meg is ragad a HUNÉP-nél.

A stadion a csúcs

Arra a kérdésünkre, hogy mit tart a 25 éves pályafutásuk legjelentősebb fejlesztésének, mi a cégcsoport koronaékszere, Szűcs Gyula a sajtótájékoztató helyszínéül is szolgáló Nagyerdei Stadiont említette, igaz utána lendületesen sorolni kezdte mindazon fejlesztéseket, amik átrajzolták Debrecen képét: így többek között az igazságügyi tömb, a debreceni Campus teljes átépítése vagy az Agóra.

A vezérigazgató ezúttal is kategórikusan cáfolta, hogy gazdát cserélne a cégcsoport: a HUNÉP Zrt. részvényeinek értékesítése nem áll szándékukban, sem írásos, sem szóbeli megkeresést nem kaptak - fogalmazott.

Hunép Zrt.Aktuális

Hírlevél

Hirdetés