2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Magyar aréna lett az év stadionja egy nemzetközi versenyen

Magyar aréna lett az év stadionja egy nemzetközi versenyen

magyarepitok.hu, MTI

2019.03.08. 09:29 - Hegedűs Gergely

A Market által kivitelezett 15 ezres stadion többek közt orosz, kínai, török és ausztrál létesítményeket utasított maga mögé; tavaly egy 80 ezres stadion nyert.

Hirdetés

A DVTK arénáját választotta az elmúlt év legszebb stadionjának a Stadium Database. A lengyel honlap kilencedszer hirdette meg a versenyt. A top tízben a Market Építő Zrt. által kivitelezett épület mellett négy orosz, két kínai, valamint egy-egy török és ausztrál aréna kapott még helyet, de a Strabag által épített MOL Aréna Sóstó is szerepelt köztük.

A Stadium Database a szakmai zsűri döntésének megszületése után kiemelte, hogy korábban még egyszer sem végzett az élen olyan kicsi létesítmény, mint a diósgyőri, de ha van olyan, amelyik megérdemli, akkor az éppen a DVTK-é.

"A kivitelezés időben és a költségvetés tartásával valósult meg a megfelelő helyszínen, a közösség érdekét szem előtt tartva" - folytatódik a méltatás. Az elemzés arra is kitér, hogy bár kicsit furcsa egy évvel a 80 ezres moszkvai Luzsnyiki után egy ennyire kicsi stadiont díjazni, de a DVTK-é az igényeknek megfelelő nagyszerű építészeti megvalósítás. Az egyik zsűritag a tervező Közti Zrt. vízióját és a stadion eleganciáját emelte ki. A létesítményben emellett könnyen lehet közlekedni és a lelátónak különleges az atmoszférája.   

A stadion 91,7 százalékot ért el az értékelésen: építészeti szempontból megkapta a maximális (40 százalék) pontszámot, de innovációban (20-ból 18,4 százalék) és funkcionalitásban (40-ből 33,3 százalék) is kiemelkedően teljesített.   

Az eredeti mezőny 27 stadionból állt. A szakmai értékelés mellett volt internetes szavazás is, ezen 35 330 voks alapján a Volgograd Aréna nyert.

Market Építő Zrt.StrabagAktuálisstadionépítéssportberuházásoknívódíjak

Hírlevél

Hirdetés